Hilversum,
28
april
2017
|
15:35
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf 29 april

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman zoekt zaterdag 29 april in Wekker-Wakker-Weekend! uit hoe een koe 100.000 liter melk kan geven. Ook is er aandacht voor Wereld Wensdag en draait Jan natuurlijk muziek uit het Los Vast-archief.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Donderdag 4 mei vaart Manuëla mee op het Zonnebloem-schip, De Zonnebloem, van Enkhuizen naar Amsterdam. Voor veel mensen met een beperking is een vaarvakantie de meest comfortabele of zelfs de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan. Elk jaar gaan dan ook ruim 3.000 mensen op het aangepaste schip mee voor een prachtige meerdaagse vaarvakantie in eigen land of over de grens naar Duitsland en België.

Manuëla brengt in Wekker-Wakker! verslag uit en spreekt met de vakantiegangers, de vrijwilligers en de bemanning.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Wie is Jos Suikerspin? Dat vroegen Timo van Barneveld en Arnout Janmaat zich af toen ze in een groot archief op documenten van haar stuitten. In het boek Meisje zoekt Meisje beschrijven ze haar levensverhaal. Maandag 1 mei vertellen Timo en Arnout erover in TinekeShow.

Dinsdag 2 mei is Josee Koning te gast. Als weduwe van Lennaert Nijgh is zij betrokken bij de theaterreeks over de tekstdichter Nijgh die dit jaar van start gaat. Nijgh schreef de teksten van Het land van Maas en Waal, Testament en Meester Prikkebeen.

Tineke ontvangt woensdag 3 mei Marc Bijlsma. Hij startte een crowdfunding-actie om het oeuvre van Conny Vandenbos te verzamelen. Een officiële cd-box van 15 cd’s met alles wat ooit van Conny Vandenbos is uitgebracht. Marc vertelt erover en laat natuurlijk ook werk van de zangeres horen.

Donderdag 4 mei is Micky Hoogendijk te gast. Hoogendijk is van huis uit actrice, maar nu is ze voornamelijk aan de andere kant van de camera te vinden, want ze fotografeert. In Amstelveen zijn haar foto’s de komende maanden in Museum Jan van der Togt te zien.

Zaterdag is de Mis(s) 2017-verkiezing te zien bij SBS, een modellenwedstrijd voor vrouwen met een lichamelijke beperking. Eén van de juryleden is Kim Kötter. Zij heeft boordevol modellenervaring. Zo deed Kim in 2002 mee aan de Miss Universe-verkiezing in Puerto Rico. Sindsdien houdt ze zich bezig met het modellenwerk. Vrijdag 5 mei vertelt ze aan Tineke waar ze op let als jurylid.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Deze hele week wordt Tijd voor MAX Radio gepresenteerd door niemand minder dan Ron Brandsteder! Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 mei gaan we praten over Ron’s favoriete tijdperk: Flower Power! Ron gaat natúúrlijk moppen vertellen, hij speelt een spel over de jaren 60 en 70, én hij praat over grote gebeurtenissen uit het tijdperk van de Flower Power. "Ik voel mij af en toe een oude hippie. Het was een mooie periode in mijn leven, waar ik met veel plezier aan terugdenk. Die jaren wil ik deze week samen met de luisteraar opnieuw gaan beleven, met de muziek van die tijd."

Luisteraars die een leuk verhaal willen delen, of een nummer willen aanvragen uit de tijd van de Flower Power kunnen een e-mail sturen naar tijdvoormaxradio@omroepmax.nl.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio

www.omroepmax.nl