Hilversum,
21
april
2017
|
16:06
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf 22 april

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
De Big Mac bestaat 50 jaar, maar wat is het geheim van een goed broodje hamburger? Jan Rietman zoekt zaterdag 22 april het antwoord in Wekker-Wakker-Weekend!. Verder een klassieker uit het Los Vast-archief, een nieuwe etappe van Jans muzikale tocht over de Amerikaanse Country Roads en de beste muziek uit de Lage Landen.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Dinsdag 25 april beantwoordt Wekker-Wakker! vragen van luisteraars over de digitale radio, want NPO Radio 5 staat hier de hele week in het teken van. Daarnaast zijn er DAB-radio’s te winnen.

Tachtig procent van de mensen gebruikt emoji’s. Mediapsycholoog Mischa Coster is vrijdag 28 april te gast in Wekker-Wakker!. Hij geeft tips en trucs om te communiceren met emoji’s.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Aan de vooravond van een nieuw seizoen van het tv-programma Ontvoerd is journalist John van den Heuvel te gast bij TinekeShow. Hij vertelt maandag 24 april alles over zijn programma.

Dinsdag 25 april is acteur en schrijver Maarten Spanjer te gast. Hij komt vertellen over zijn nieuwste boek Spanjer in Stukken.

Donderdag 27 april is het dubbel feest in TinekeShow! De Koning is jarig en de Koningin van de radio, Tineke dus, ook. Om dit te vieren is de immens populaire zangeres uit België, Dana Winner in de studio om op te treden.

In aanloop naar 5 mei geeft presentator Eric Corton vrijheidscolleges in het land. Wat dit betekent, legt hij vrijdag 28 april uit in de studio.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 24 april is dieetgoeroe Mieke Kosters te gast. Zij komt praten over de lancering van het nieuwe online platform Skinnyminds. Ook is er aandacht voor sport door sportjournalist Jules van der Wardt.

Historica Wally de Lange komt op dinsdag 25 april vertellen over een bijzonder stukje oorlogsgeschiedenis in Amsterdam: het verhaal van een aantal Joodse gezinnen op het Waterlooplein.

Woensdag 26 april is Ronald Giphart te gast. De schrijver, bekend van romans als Ik ook van jou, maakte een bijzonder televisieprogramma waarvoor hij zich liet inspireren door een oud-klasgenoot van hem: koning Willem-Alexander. In Het huis van De Koning, dat woensdag wordt uitgezonden op NPO 1, laat Giphart zien hoe het leven de afgelopen vijftig jaar is veranderd. Ook mediadeskundige Ron Vergouwen is op woensdag 26 april te gast bij Tijd voor MAX Radio.

Ook op Koningsdag, 27 april, is er aandacht voor de koning. Tijd voor MAX Radio ontvangt dan protocolkenner Henrik de Groot en etiquettedeskundige Gonnie Klein Rouweler. De Groot en Klein Rouweler kunnen alles vertellen over etiquette in relatie tot het koningshuis. Vrijdag ontvangt koning Willem-Alexander vijftig leeftijdsgenoten voor een diner. Hoe moeten zij zich kleden en gedragen? Wat mag en wat mag absoluut niet?

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio

www.omroepmax.nl