Hilversum,
07
april
2017
|
15:16
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf 8 april

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman start het weekend met onder meer Minke Booij. De oud-tophockeyster is manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. Zij kijkt vooruit naar het EK vrouwenvoetbal dat over precies 100 dagen in Utrecht van start gaat.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Wat moet Henk doen met zijn pensioen? In aanloop zijn 65e verjaardag krijgt presentator Henk Mouwe tips van gepensioneerden en luisteraars.

Jaarlijks vinden er 148.000 uitvaarten plaats in Nederland. Journaliste Annet de Jong onderzoekt de mogelijkheden en valkuilen van de uitvaart en biedt een leidraad voor iedereen die hiermee te maken krijgt. Ze is donderdag 13 april te gast bij Wekker-Wakker!.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Dinsdag 11 en donderdag 13 april presenteert Jan Rietman TinekeShow.
Maandag 10 april is Chris Zegers te gast. In zijn serie Break Free wordt een laatste eer bewezen aan jongeren die in het buitenland door noodlottige omstandigheden zijn overleden. Hij vertelt er alles over bij Tineke.

Joke Bruijs zit 50 jaar in het vak. En dat gaat de zangeres en actrice groots vieren in De Doelen in Rotterdam. “The First Lady of Rotterdam’’ komt in mei ook met een nieuw album. Dinsdag 11 april vertelt ze hier alles over.

Koken voor 850 man? Daar draait Giovanni Caminita zijn hand niet voor om. Eind 2013 heeft hij zijn Trattoria casa Caminita geopend. Voor 24Kitchen presenteert hij de Italiaanse afleveringen van Grenzeloos Koken. Woensdag 12 april opent hij zijn Trattoria Casa Caminita voor Tineke.

Aaltje van Zweden, de vrouw van de wereldberoemde dirigent Jaap van Zweden, reist samen met haar man de hele wereld over. Ondanks haar drukke schema heeft Aaltje een gaatje in haar agenda weten te vinden om donderdag 13 april een bezoek te brengen aan TinekeShow. Haar stichting Papageno komt ter sprake net als het benefietconcertdiner in mei.

Sue Moreno is vrijdag 14 april te gast in de studio. Ze speelde op vele grote festivals, in jazzclubs en in theaters over de hele wereld, zoals Half Note Jazz Club in Athene, Griekenland, maar ook in Portugal, Spanje, Zweden, Finland en Frankrijk. Haar stem is zwoel en die laat ze vrijdag spreken bij Tineke.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 10 april is de wereldberoemde Nederlandse natuurfilmer Michael Sanderson te gast. Hij werd onder meer bekend vanwege de indrukwekkende BBC-serie Planet Earth en De Nieuwe Wildernis.

Suzanne Raes is te gast op dinsdag 11 april, ze komt vertellen over haar fascinatie voor topsport en het gevecht om duizendsten van seconden. Ze maakte er de film 0.03 Seconde over, waarin ze topzwemmers volgde in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio.

Woensdag 12 april schuift Sebastiaan de Vet aan in de studio. De Vet is planetair geomorfoloog. Hij komt in het kader van de Dag van de Ruimtevaart vertellen over de toekomst van de bemande ruimtevaart, gaan we ooit nog eens naar de maan?

Robert Bloemendal is op donderdag te gast bij Tijd voor MAX Radio, in een week die voor een belangrijk deel in het teken staat van de zoektocht naar de beste Philip Bloemendal-imitator van Nederland. Robert Bloemendal komt jureren én vertelt over zijn bijzondere vader Philip Bloemendal.

Vrijdag 14 april sluit Tijd voor MAX Radio de week af met regisseur Jean van de Velde, bekend van onder meer All Stars en Lek. Zijn nieuwe film Bram Fischer gaat volgende week in première.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl