Hilversum,
24
februari
2017
|
16:51
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf 25 februari

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Karel de Rooij is al 50 jaar Mini van Mini & Maxi. Zaterdag 25 februari vertelt hij bij Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend! over al die jaren samen met Maxi, en over hun allerlaatste voorstelling. Komend voorjaar staat het duo na 50 jaar voor het laatst samen op een podium.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Donderdag 2 maart is Caro Verbeek te gast in Wekker-Wakker!. De kunst– en geurhistoricus komt praten over het belang van geur in onze cultuur en geschiedenis. Hoe ruikt de maan en hoe komt die geur tot stand?

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 27 februari is Iteke Weeda te gast in TinekeShow. Iteke is socioloog, publiciste en emeritus hoogleraar emancipatievraagstukken. Ze komt onder meer praten over liefde en vriendschap.

Filosofe en schrijfster Miriam Guensberg is dinsdag de 28e te gast. Ze schreef de roman Het geheim van Audrey H. Een deels op historische feiten gebaseerde, psychologische roman; een liefdevolle, prikkelende vertelling over de last van een besmet verleden.

Woensdag 1 maart komt Peter Smith langs in de studio. Peter is oprichter van KLEAN (Klagen Loont Echt Absoluut Niet), spreker en filosoof. Hij ruimt al jaren zwerfafval op en maakt daar kunstwerken van.

Donderdag 2 maart is Lily Russell te gast. Lily is de dochter van Big John Russell, de Surinaams-Nederlandse soulzanger die in 2010 overleed.

We sluiten de week af op vrijdag 3 maart met de bekendste psychiater van het land: Bram Bakker

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 27 februari is Piet Hein van der Hoek te gast. Hij heeft een documentaire gemaakt over gezinnen die last hebben van de aardbevingen in Groningen.

Iedere woensdag is een politicus te gast. Woensdag 1 maart is PvdA-politicus William Moorlag aan de beurt.

Donderdag 2 maart is Mylou Fencken te gast. Zij komt praten over het nieuwe seizoen van Met het Mes op Tafel en haar nog te verschijnen boek: Leven in het lied.

Sjors van der Panne is vrijdag 25 februari te gast. Zijn tweede studioalbum komt uit. En hij verzorgt live-muziek in de studio van Tijd voor MAX Radio.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl