Hilversum,
28
juli
2017
|
16:38
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 29 juli

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5De Oranje Leeuwinnen hebben de kwartfinale bereikt van het EK voetbal. Barbara Barend volgt het EK voor Wekker-Wakker-Weekend!. Zij neemt met Jan Rietman de kansen voor de Oranje vrouwen door. Verder het beste uit Los Vast, de mooiste country muziek en heel veel meer.

De Rietmanshow– Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman vervangt tot en met 19 augustus Tineke de Nooij. De komende weken heet het programma daarom: De Rietmanshow.NPO Radio 5 staat deze week in het teken van ‘The Summer of Love’. Zanger Oscar Harris trapt op maandag 31 juli de week af bij Jan Rietman. Het wordt een mooi gesprek over het beruchte jaar 1967.

Dinsdag 1 augustus is het de beurt aan Annemarie Postma. Zo schreef ze het boek The Sitting Chef. In het boek staan recepten speciaal voor mensen die lange tijd zitten. Annemarie is zelf ervaringsdeskundige, want zij zit in een rolstoel.

Jan Müller is directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dit museum in Hilversum is hét omroepmuseum van ons land. Müller vertrekt per 1 oktober om in Australië te werken. Woensdag 2 augustus komt hij erover vertellen in De RietmanShow.

Donderdag 3 augustus gaan we terug naar het oude Egypte. Huub Pragt studeerde Egyptologie aan de Rijksuniversiteit Leiden en geeft tegenwoordig cursussen en lezingen. Hij vertelt erover De RietmanShow.

Wijnliefhebbers opgelet! Harold Hamersma is dé wijnkenner van Nederland en heeft onder andere de boeken Eerste Hulp Bij Wijn, Niet Lullen Maar Drinken en De Wijnalmanak geschreven. Vrijdag 4 augustus komt hij zijn kennis met Jan delen.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Tijd voor MAX Radio staat vanaf 31 juli een week in het teken van ‘The Summer of Love’. Er komen interessante gasten naar de Tijd voor MAX Radio-studio om te praten over dit thema.

Fiolosoof en schrijver Hans Kennepohl is maandag 30 juli te gast in de studio. Hij schreef onlangs het boek We zijn nog nooit zo romantisch geweest. Wat is er nog over van de veelbesproken hippie-idealen uit de jaren 60? Volgens Kennepohl veel: ”We zijn inmiddels allemaal hippies geworden.’’Dinsdag 1 augustus is ‘drugsprofessor’ aan de Universiteit van Amsterdam Ton Nabben te gast bij Tijd voor MAX Radio. ‘The Summer of Love’ was natuurlijk ook de zomer van geestverruimende middelen. Wat is er nog over van deze drugscultuur?Woensdag 2 augustus praat modehistorica Maaike Feitsma ons bij over de erfenis van ‘The Summer of Love’ in de mode. Ze vertelt alles over hippie-jurken, wijde pijpen en bloemen in het haar.Gevierd singer-songwriter Anne Soldaat is donderdag 3 augustus te gast bij Tijd voor MAX Radio. In het verleden was hij actief in de band Daryll-Ann. Soldaat heeft een grote voorliefde voor muziek uit de jaren 60 en treedt momenteel op met onder anderen Janne Schra en Leo Blokhuis met een ode aan ‘The Summer of Love’. In Tijd voor MAX Radio komt Soldaat live enkele krakers uit 1967 spelen.

Vrijdag 4 augustus is Tom Steenbergen te gast. Steenbergen is de schrijver van het nog te verschijnen boek Backstage in de Jaren 60, een ode aan de roaring sixties in de Lage Landen. Want de sixties gingen niet ongemerkt voorbij, met het ontstaan van Paradiso, de Melkweg en Pinkpop en met legendarische optredens van The Rolling Stones (Scheveningen), Van Morrison (Arnhem) en Jimi Hendrix (in een lege zaal in Rotterdam).

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker

www.omroepmax.nl