Hilversum,
20
januari
2017
|
16:56
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 21 januari

NPO Radio 5 staat vanaf zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 januari in het teken van de jaren 60. De hele week kunt u genieten van de beste muziek uit dit decennium, met als afsluiter de Top 200 van de Jaren Zestig. En natuurlijk ontvangen de MAX-radioprogramma’s weer leuke gasten. Onder anderen Marcel Groenenwegen, Jan Versteegen en Joop Niezen komen langs.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman trapt op zaterdag 21 januari de Week van de jaren 60 af op NPO Radio 5. Journalist en bassist van The Kik Marcel Groenewegen is te gast. Hij schreef de biografie Armand en nou ik. Groenewegen komt vertellen over de roodharige, blowende man met een gitaar. Een icoon van de jaren zestig.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Wekker-Wakker! spreekt dinsdag 24 januari met sporthistoricus Jurryt van de Vooren. We duiken met hem in de archieven van de sporthoogtepunten van de jaren 60.

Woensdag 25 januari staat de nederpop centraal. Basgitarist Jan Versteegen blikt terug op zijn tijd bij The Shoes, een van de bekendste bands uit de sixties.

Tinekeshow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Met een Marconi Oeuvre Award op zak is Tineke terug van een welverdiende vakantie! Maandag 23 januari is popjournalist Jan Donkers bij haar te gast in de studio. Hij komt praten over protestsongs uit de jaren 60.

Kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is op dinsdag 24 januari te gast. Sjoukje behoorde in de jaren 60 tot de wereldtop van het kunstschaatsen.

Woensdag 25 januari komt Inez van der Linden langs in de studio. Inez is de weduwe van Rick van der Linden, bekend de symfonische rockband Ekseption, die zeer populair was in de jaren 60.

Donderdag 26 januari ontvangt Tineke geen gast, maar voert ze gesprekken met de luisteraars over trends en vernieuwingen in de jaren 60.

Tijd voor MAX Radio – Van maandag tot vrijdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 23 januari komt Berry Visser langs in de Tijd voor MAX Radio-studio. Visser is de oprichter van MOJO-concerts, de organisator van de eerste grote popconcerten in Nederland én Visser organiseerde het Holland Popfestival.

Op dinsdag 24 januari is Joop Niezen te gast bij Tijd voor MAX Radio. Hij was doelman bij ADO Den Haag en in 1969 werd hij hoofdredacteur van het tijdschrift Voetbal International.

Woensdag 25 januari komt Robert Haagsma langs in de studio. Hij schreef het boek The Golden Years of Dutch Pop Music over de Nederlandse popmuziek in de jaren 60 en 70.

Michel van Hulten schuift donderdag 26 januari aan. Hij is een van de eerste inwoners van Lelystad, waar in 1967 de eerste bewoners kwamen. Ook is hij betrokken bij de ontwikkelingen van deze stad.

Vrijdag 27 januari zendt Tijd voor MAX Radio de nummer 1 uit van de Top 200 van de Jaren 60. Luisteraars kunnen nog de hele week stemmen op hun favoriete plaat uit de sixties.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl