Hilversum,
18
november
2016
|
16:57
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5 (19 t/m 25 november)

Vanaf zaterdag 19 tot en met vrijdag 25 november zijn er weer leuke en boeiende gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Joost Nuissl, Hans Knoop, Tribute To The Cats Band en Trijntje Oosterhuis zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Rob de Nijs ontvangt de NPO Radio 5 Oeuvre Award en daarom praat Jan Rietman zaterdag 19 november in Wekker-Wakker-Weekend! met Joost Nuissl. Joost is vooral bekend van de liedjes die hij schreef voor Rob de Nijs, maar ook voor Leny Kuhr en Willem Duyn. Zelf had hij een hit met Ik Ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben. Maar Joost zijn hart ligt ook in het theater. In 1982 werd hij directeur van het Waagtheater in Delft en later ook van De Kleine Komedie in Amsterdam. Dit jaar is Joost jurylid van het Amsterdam Kleinkunst Festival.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 21 november is Annemarie Hering, auteur van het boek Sla met Suiker te gast. Het boek is een krachtig debuutroman over ontluikende homoseksualiteit die het leven van een Joodse vrouw na de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam helemaal op zijn kop zet.

Dinsdag 22 november is Hans Knoop te gast; de nieuwe MAX-dramaserie De Zaak Menten is op zijn boek gebaseerd. In dit drieluik probeert Knoop de waarheid achter de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten te achterhalen. Deze zaak zorgde in de jaren 70 voor veel reuring in zowel de media als de politiek.

Regisseur Job Gosschalk is woensdag 23 november te gast. Zijn nieuwe film De Zevende Hemel is net in première gegaan: een muzikale ode aan liefde en familie, met o.a. Huub Stapel, Henriëtte Tol, Thomas Acda, Tjitske Reidinga, Jan Kooijman, Noortje Herlaar, Halina Reijn en Ruben van der Meer.

Donderdag 24 november komen zangeres Mieke en zanger Luc van Meeuwen langs. De Vlamingen werken sinds een paar jaar samen als zangduo en hebben net een nieuw album uitgebracht met de titel Mieke en Luc Van Meeuwen.

Vrijdag 25 november is er liveoptreden van de Tribute To The Cats Band!

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 21 november is Tom de Ket te gast. Tom komt vertellen over zijn werk bij De verleiders en over wat hem buiten het theater nog meer bezighoudt.

Op dinsdag 22 november is niemand minder dan Trijntje Oosterhuis te gast in de studio. Ze komt vertellen over een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat; ze gaat in december op tournee langs kerken en theaters.

Schrijver Tjerk Lammers is woensdag 23 november te gast. Hij heeft een boek geschreven over The Rolling Stones en komt vertellen over hoe dat in zijn werk is gegaan.

Donderdag 24 november ontvangt Tijd voor MAX Radio Ralf Knegtmans. Ralf weet alles over talent en hoe je dat moet inzetten om je doelen te bereiken.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl