Hilversum,
02
juni
2017
|
16:26
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf 3 juni

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5.
Jan Rietman start het weekend met de recordpoging van een elektrische racewagen op het Circuit van Zandvoort. Hoe snel gaan die wagens eigenlijk? Verder in Wekker-Wakker-Weekend! muziek van de Golden Earring uit het Los Vast-archief, mooie prijzen en heel veel lekkere muziek.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Olga Commandeur is vrijdag 9 juni te gast bij Wekker-Wakker!. Ze vertelt over haar boek Wat beweegt jou? dat ze samen met zorginnovator Ruud Dirkse maakte. Bewegen is belangrijk om gezond oud te worden. In haar boek staan eenvoudige beweegoefeningen, maar ook voedingsadvies en ze laat zien wat de invloed is van beweging op de meest voorkomende ouderdomskwalen. Heeft ze ook tips voor Henk en Manuëla?

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Chineeslekker is de titel van het nieuwste boek van auteur Lulu Wang. Lulu neemt ons mee op reis door de Chinese keuken. Ze schrijft over voedselbereiding en de verhalen erachter. Maandag 5 juni is Lulu te gast bij Tineke.

Dinsdag 6 juni schuift Cathy Krouwel aan bij TinekeShow. Ze won in de jaren 80 een editie van de Soundmixshow. Een mooie zangcarrière lag in het verschiet, maar helaas kreeg ze daarvoor niet de kansen. Ondanks de tegenslagen, bleef Cathy aan de weg timmeren. Met dank aan een jonge Roemeense fan en producer, met wie ze inmiddels samenwerkt.

Woensdag 7 juni ontvangt Tineke veelgevraagd cabaretier Pieter Derks in haar TinekeShow. Zijn voorstelling Spot is in reprise. In deze voorstelling keert Pieter Derks de wereld binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws, met rake grappen belicht hij alles van de andere kant.

Actrice en schrijfster Annemarie Oster is donderdag 8 juni te gast. Ze stond niet lang geleden op het toneel in Amsterdam met het programma: Lief, leed, leut en (on)lust.

Waar een wil is, is een dans. Dat is het motto van Alex en Jacqueline Glijn. Zij zijn wereldkampioen combi rolstoeldansen. Dit is ballroom dansen, maar dan zit een persoon in een rolstoel. Tineke ontvangt het echtpaar vrijdag 9 juni.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, is Edwin Gitsels, voormalig toetsenist van Drukwerk, te gast. Hij legt zich tegenwoordig toe op het optekenen van bijzondere levensverhalen met zijn site ditisjeleven.nl. Verder praat planeetdeskundige Sebastiaan de Vet ons bij over het nieuws over én van de maan.

Dinsdag 6 juni bezoekt Saskia Boelsums de Tijd voor MAX Radio-studio. Het werk van deze landschapsfotografe is momenteel te zien bij het Fotofestival Naarden.

Jan Douwe Kroeske vertelt donderdag 8 juni over 30 jaar 2 Meter Sessies!

Muzikant Stephen Emmer, zoon van Fred Emmer, komt vrijdag 9 juni vertellen over zijn nieuwe cd Home Ground.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl