Hilversum,
17
november
2017
|
15:46
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Van zaterdag 18 november tot en met vrijdag 24 november

Vanaf zaterdag 18 november ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Tony Hadley, Syb van der Ploeg, Paul de Munnik en Jim de Groot zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman peilt zaterdagochtend in Wekker-Wakker-Weekend! de stemming in Dokkum. De Friese stad vormt dit jaar het toneel voor de landelijke Sinterklaasintocht. Hoe beleeft Dokkum dit bijzondere evenement?

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 20 november is Jan Fels te gast in Wekker-Wakker!; hij emigreerde twee keer naar Australië. De eerste keer met zijn moeder, de tweede keer met zijn vrouw. Twee keer stond Jan na een paar jaar op een kruispunt: terugkeren of ‘voor altijd’ blijven? Het werd de eerste optie, maar Australië heeft Jan nooit meer losgelaten. Hij schreef er een boek over.

Tony Hadley is vrijdag 24 november te gast in Wekker-Wakker!. De voormalig zanger van het, in de jaren tachtig zo populaire Spandau Ballet, zingt twee nummers live.

RietmanShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag 20 november is Syb van der Ploeg te gast in RietmanShow. De frontman van De Kast is bezig met een aantal muziek(theater)projecten. Daarnaast is hij ook actief triatlonbeoefenaar.

Paul van de Laar schreef een boek over de Coolsingel. In Coolsingel kijkt Van de Laar terug op de roemruchte geschiedenis van dit gebied in Rotterdam. Ook is er een gelijknamige tentoonstelling te zien in Museum Rotterdam. Dinsdag 21 november vertelt Paul erover in RietmanShow.

Jarenlang was hij onderdeel van het populaire duo Acda en De Munnik. Sinds een tijdje speelt Paul de Munnik echter in zijn eentje. Dit resulteerde in het nieuwe album Goed Jaar, dat in etappes wordt uitgebracht. De nieuwste single draagt de naam Beter Dan Mijn Best. Deze is natuurlijk woensdag 22 november te horen, wanneer Jan Rietman Paul ontvangt in RietmanShow.

29 November gaat de voorstelling From Sammy With Love in première. Freek Bartels en Stanley Burleson spelen erin. Stanley komt donderdag 24 november over het stuk vertellen.

De week wordt afgesloten met Tim Niehe, auteur van het boek Het waren 18 onvergetelijke minuten… Het boek gaat over Nederlandse voetballers die één keer in hun leven Oranje haalden.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Acteur en muzikant Jim de Groot is vanaf volgende week te zien in Een tip van de sluier, een theatervoorstelling over Lennaert Nijgh. Het is een ode aan een van de grootste tekstschrijvers die Nederland heeft gekend. Nijgh werd onder meer bekend als tekstschrijver van Boudewijn de Groot, de vader van Jim(my). Maandag 20 november komt Jim langs.

Dinsdag 21 november schuift Sander Verheijen aan. Hij is hoofdredacteur van boekensite Hebban, maar vooral vader van een bijzondere tweeling: de broers Willem en Maurits. De een werd geboren met een zware hersenafwijking, de ander heeft autisme. Verheijen schreef er een boek over: Ik kan er nét niet bij.

Hennie Ardesch is voormalig doelman van onder meer ADO Den Haag en FC Twente. Als geen ander weet hij hoe je moet vallen, doorrollen en opstaan. Speciaal voor ouderen heeft hij nu een unieke valtraining gemaakt. Het is een succes. Volgende week mag hij in Brussel het Enschedese voorbeeldproject presenteren. Woensdag 22 november is Hennie te gast.

Hedy d’Ancona en Vera van Brakel zijn de kartrekkers van het platform Studiekringen50plus. Inmiddels zijn er zo’n veertig studiekringen actief. Het doel: ouderen scherp van geest houden aan de hand van actuele onderwerpen. Beiden komen donderdag 23 november langs.

Op vrijdag 24 november is Gaston Dorren te gast. Hij is verzot op taal. Hij schreef er meerdere boeken over. Zijn nieuwste boek Lingua is een rondreis langs maar liefst 69 Europese talen, waaronder Frans, Duits, Nederlands en Engels, maar ook Gagaoezisch, Shelta, Sorbisch en Ossetisch.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, RietmanShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker | www.maxvandaag.nl