Hilversum,
08
december
2017
|
16:50
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Van zaterdag 9 december tot en met vrijdag 15 december ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Filemon Wesselink, Guido Weijers en Venice komen langs.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman start het weekend sportief. In Wekker-Wakker-Weekend! krijgt hij uitleg over het eerste Nederlands Kampioenschap Stokpaardenrace. Een evenement met een lach, maar met ook zeker een serieuze kant.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag zijn tv-presentator Filemon Wesselink en zijn zus Clarinde te gast. Zij hebben samen het prentenboek Papa zegt ja geschreven én geïllustreerd.

Hans Croiset is acteur, maar wist u dat hij sinds jaar en dag ook schrijft? Zijn nieuwste boek heet Ik, Vondel. Dinsdag 12 december vertelt hij erover in TinekeShow.

Het is weer de tijd van de oudejaarsconferences. Guido Weijers toert momenteel door het land met zijn oudejaarsvoorstelling. Tineke ontvangt hem woensdag 13 december.

Pia Douwes is al jaren een graag geziene musicalster. Haar allereerste solo cd After all this time is eind vorige maand verschenen. Natuurlijk draait Tineke iets van dit album.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
De Amerikaanse band Venice, bekend van de hit The Family Tree, komt naar Tijd voor MAX Radio voor een exclusief kerstoptreden. De folk/rockband staat aan de vooravond van een kersttour door de mooiste kerken van Nederland, waar werk van de nieuwe cd More Xmas With Venice ten gehore wordt gebracht. Maandag 11 december komt Venice langs.

Willem Vissers is toonaangevend sportjournalist van de Volkskrant en onder meer bekend van zijn opinies in Studio Voetbal. In de Volkskrant laat hij sinds enige tijd ook een andere kant van zichzelf zien middels een reeks columns over zijn zoon Samuel, een jongen met het Syndroom van Down. Deze columns zijn nu gebundeld in een indrukwekkend boek.

Woensdag 13 december is Johan Vlemmix, de lolbroek, zanger, politicus en ondernemer te gast. Dit jaar legde Vlemmix zich toe op de living doll, interactieve robots die er ook nog eens goed uitzien. Volgens Vlemmix uitermate geschikt ‘voor een goed gesprek’.

Tijd voor MAX Radio staat donderdag 14 december in het teken van stemmige kerstmuziek. Singer-songwriter Marinus de Goederen, alias A Balladeer, schreef met het oog op Kerst het album December. De Goederen heeft niets met Kerst of de kerstperiode, maar des te meer met mooie, melancholische popmuziek. Hij laat live een aantal nummers horen.

Verder deze week in Tijd voor MAX Radio een speciale Bob Dylan-quiz, waarin prachtige Dylan-prijzen zijn te winnen. Vrijdag 15 december is de grote finale!

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker | www.maxvandaag.nl