Hilversum,
06
juli
2021
|
13:08
Europe/Amsterdam

Gasten van Hans Dorrestijn in Alleen op een eiland van MAX bekendgemaakt

Vanaf dinsdag 13 juli rond 22.10 uur op NPO 2

Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft zes weken op een Waddeneiland, waar hij zijn 80-jarige bestaan overpeinst. Terwijl Dorrestijn geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. En als het hem echt te veel wordt, nodigt hij een gast uit. In de eerste aflevering is Dieuwertje Blok te gast. Alleen op een eiland is vanaf dinsdag 13 juli rond 22.10 uur te zien op NPO 2.

Op authentiek Dorrestijnse wijze gaat Hans het gesprek aan in het MAX-programma Alleen op een eiland en probeert hij zijn gasten iets van de prachtige waddennatuur te laten zien. Struinend en theedrinkend, vogels kijkend en schuilend voor regen en wind. Het is een onstuimig maar prachtig avontuur. Dieuwertje BlokHarry SacksioniStella BergsmaRoué VerveerLies Visschedijk en Paul Haenen bezoeken Hans in zijn vogelhutje op het duin.

Aflevering 1 - Alleen op een eiland: Dieuwertje Blok - dinsdag 13 juli rond 22.10 uur op NPO 2
In de eerste aflevering van Alleen op een eiland reist Hans Dorrestijn in navolging van Jan Wolkers en Godfried Bomans, 50 jaar later, af naar Rottumerplaat. Na een barre tocht overvalt de leegte en de kou hem behoorlijk. Gelukkig komt oude liefde Dieuwertje Blok hem gezelschap houden. Op deze bijzondere plek bespreken ze hun jeugd, de liefde en geluk.

Aflevering 2 - Alleen op een eiland: Harry Sacksioni - dinsdag 20 juli rond 22.10 uur op NPO 2
Hans Dorrestijn is op de Boschplaat op Terschelling neergestreken. Een walhalla voor vogelliefhebbers. Zijn vogelhutje op het duin is spartaans maar knus. Kortom, de 80-jarige somberman vermaakt zich wel. Toch is hij maar wat blij als zijn oude vriend Harry Sacksioni hem komt opzoeken. Samen met de gitarist struint hij over het strand. En als de vrienden dan ook nog samen muziek maken en elkaars werk doornemen, is Hans bijna gelukkig.

Aflevering 3 - Alleen op een eiland: Stella Bergsma - dinsdag 27 juli rond 22.10 uur op NPO 2
Het is de derde aflevering van Alleen op een eiland en Hans Dorrestijn is het stilzitten beu. Het wordt tijd om in actie te komen. Hij waagt zich aan het vangen van een garnalenkroket en bekent een grote fan te zijn van schrijver Stella Bergsma. En wat blijkt: Hans en Stella vormen een merkwaardig, maar bijzonder lief duo, met meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

Aflevering 4 - Alleen op een eiland: Roué Verveer - dinsdag 3 augustus rond 22.10 uur op NPO 2
Na vier weken Alleen op een eiland is de stemming bij Hans Dorrestijn flink gedaald. Net als de temperatuur trouwens. Niks wil lukken; zelfs het vogels kijken niet. Maar dan is er licht aan de horizon: cabaretier Roué Verveer komt langs. En hij heeft de lach aan zijn kont hangen.

Aflevering 5 - Alleen op een eiland: Lies Visschedijk - dinsdag 10 augustus rond 22.10 uur op NPO 2
Deze aflevering knijpt Hans 'm behoorlijk. Zijn vogelkennis van strandvogels valt hem tegen. Net nu hij eindelijk eens goeie sier wil maken bij Lies Visschedijk. Die heeft hij namelijk al eens zwaar teleurgesteld. Ook deze keer is het een fantastische dag met Lies, maar zijn de vogels ver te zoeken.

Aflevering 6 - Alleen op een eiland: Paul Haenen - dinsdag 17 augustus rond 22.10 uur op NPO 2
Het avontuur van Hans Dorrestijn op het eiland zit er bijna op. Voor de 80-jarige Hans Dorrestijn komt dat niet te vroeg. De wind en de eenzaamheid eisen hun tol. Steeds meer betrapt hij zich op terugblikken in plaats van vooruitkijken. Het komt dus goed uit dat zijn oude vriend Paul Haenen op bezoek komt. Met hem is het fijn om terug te blikken.

Over Alleen op een eiland
Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft zes weken op een Waddeneiland. Slechts omringd door mantelmeeuwen, een enkele kiekendief, zand en heel veel wind, overpeinst hij zijn 80-jarige bestaan. Terwijl Dorrestijn geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. En als het hem echt te veel wordt, nodigt hij een gast uit. Iemand die hij wel weer eens wil spreken of een vakgenoot die hij altijd al had willen ontmoeten. Oude vrienden en potentiële vrienden bezoeken zijn vogelhutje op het duin: Dieuwertje Blok, Harry Sacksioni, Stella Bergsma, Roué Verveer, Lies Visschedijk en Paul Haenen.

Podcast Alleen op een eiland
In de zesdelige podcast van Alleen op een eiland doet schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verslag van zijn gemoedstoestand tijdens de opnames van het televisieprogramma. Hij voert hier open en ongenuanceerde gesprekken over met eindredacteur Annette Bakker. Van stress op de dag voor vertrek en de ontberingen op het Waddeneiland tot de vogels en gasten die hem een bezoek brengen. Ook haalt hij anekdotes op én draagt hij voor uit het werk van Wolkers en Bomans.

Alleen op een eiland (6 afleveringen)
Vanaf dinsdag 13 juli
Wekelijks rond 22.10 uur op NPO 2
Presentatie: Hans Dorrestijn
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #alleenopeeneiland