Hilversum,
30
januari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Frits Sissing, John de Wolf en Ruben Hein te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 30 januari tot en met vrijdag 5 februari is het weer volle bak bij de NPO Radio 5-programma’s van MAX: er komen weer boeiende gasten langs, waaronder Frits Sissing, John de Wolf en Ruben Hein.

Van zaterdag 30 januari tot en met vrijdag 5 februari is het weer volle bak bij de NPO Radio 5-programma’s van MAX: er komen weer boeiende gasten langs, waaronder Frits Sissing, John de Wolf en Ruben Hein.Op zaterdag 30 januari luidt Jan Rietman het weekend in samen met gasten Willem van Schijndel en Clemens van Bracht. De twee zijn beter bekend als carnavalsformatie De Deurzakkers en komen in Wekker-Wakker-Weekend! vertellen over hun oeuvre en favoriete platen. Ook hebben ze het met Jan over de afnemende aandacht voor carnavalsmuziek op de landelijke radio en televisie.Maandag 1 februari is in TinekeShow redacteur van Opzij Femke van Wiggen te gast. Ze schreef het boek Olga – Morgen dans ik weer. Het boek is een biografie over balletdanseres Olga de Haas, die kapot ging aan drank en anorexia en uiteindelijk op 33-jarige leeftijd overleed. Bij Tijd voor MAX Radio is maandag interieurarchitect André van der Gun te gast. Hij gebruikt zijn talent in verzorgingstehuizen om het karakter, het geloof, de cultuur en de achtergrond van de bewoners te verbinden met de inrichting en organisatie van het tehuis.Op dinsdag is Frits Sissing te gast in TinekeShow. Tineke vraagt hem het hemd van het lijf over het programma Maestro, wat hij presenteert.Donderdag komt oud-voetballer John de Wolf langs in TinekeShow. De Wolf toert momenteel door het land met de theatervoorstelling FC Rebellen. In de voorstelling deelt de oud-voetballer samen met andere rebellen van de voetbalwereld anekdotes op een eigenzinnige, eigenwijze, harde maar faire manier. In Tijd voor MAX Radio doet Henkjan Smits donderdag live verslag van de première van Chez Brood.Op vrijdag 5 februari is in Wekker-Wakker! Felix Wilbrink te gast. Hij heeft het met Manuëla en Henk over de kippensoep van oma en geurige stoofpeertjes met kaneel. En hoe maak je ook al weer die heerlijke, oer-Hollandse ossenstaartsoep? Wilbrink is culinair journalist en schreef het boek Familierecepten, wat vol staat met klassieke recepten uit de Hollandse keuken die zijn overgegaan van oud op jong. In TinekeShow komt (jazz)zanger/pianist Ruben Hein vertellen over de theatershow New Orleans, waar hij momenteel samen met Leo Blokhuis en Ricky Koole mee door het land toert. Ook praat hij met Tineke over zijn nieuwe album. Verder komt vrijdag Nieske Vergunst in Tijd voor MAX Radio praten over haar boek Oorlogsbrieven. Ze schreef het boek op basis van 120 brieven die door haar familie geschreven zijn.

Over Wekker-Wakker!
Maandag t/m zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5. Presentatie: Henk Mouwe, Manuëla Kemp en op zaterdag Jan Rietman (Wekker-Wakker-Weekend!).

Over TinekeShow
Maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5. Presentatie: Tineke de Nooij.

Over Tijd voor MAX Radio
Maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5. Presentatie: Elles de Bruin, Margreet Reijntjes en Henkjan Smits.

Over Ron’s RadioShow
Zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5. Presentatie: Ron Brandsteder.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).www.maxvandaag.nl