Hilversum,
24
augustus
2018
|
11:12
Europe/Amsterdam

Finale van De Nieuwe Lekkerbek

Woensdag 29 augustus om 20.30 uur op NPO 1

Op woensdag 29 augustus zendt MAX de finale van De Nieuwe Lekkerbek, om 20.30 uur op NPO 1. De overgebleven finalisten bereiden hun innovatieve eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. De jury beslist op basis van originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid wie De Nieuwe Lekkerbek wordt!

In een ruim 70 minuten durende finale kiest de jury van De Nieuwe Lekkerbek wie van de 12 overgebleven finalisten de felbegeerde titel De Nieuwe Lekkerbek in de wacht sleept.

De finalisten hebben onder begeleiding van professionals uit het vak hun producten doorontwikkeld en krijgen in een eindpitch de laatste kans om de jury te overtuigen. Uiteraard worden de producten ter plekke nog een keer klaar gemaakt en proeft de jury of de doorontwikkeling ook echt een succes is. Tussen alle kookvoorbereidingen, pitches en proefmomenten blikken we terug op ontroerende en grappige momenten uit de afgelopen auditieafleveringen.

Na alle verbeterde producten te hebben gezien en geproefd, maakt de jury een top drie op basis van de bekende criteria: originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Als de drie overgebleven kanshebbers bekend zijn, geeft de jury individueel punten in de vorm van lekkerbekjes. Elk jurylid kan maximaal 5 lekkerbekjes geven en elke kandidaat kan maximaal 20 lekkerbekjes verdienen. Wie ontvangt de meeste lekkerbekjes van de jury en heeft daarmee De Nieuwe Lekkerbek gewonnen?

De 12 eetsensaties zijn: de Citadelle, de gezonde babyvoeding, de pittige sucijsjes, de lasagneschijf, de Gruun Groenteplakken, de Kaaswafel, de pofferstokken, de BREAKfast Chef, de Rotikroket, de Aerpelmik, de Waffeltjes en de paellaschijf.

Over De Nieuwe Lekkerbek
In De Nieuwe Lekkerbek bereiden kandidaten hun innovatieve eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. De vakkundige jury bestaat uit Robert Kranenborg, Daan Faber, Ellen Scholtens en Alain Caron. Janny van der Heijden geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

De Nieuwe Lekkerbek
Woensdag 29 augustus
Om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Marlijn Weerdenburg en André van Duin 
www.maxvandaag.nl/lekkerbek

facebook.nl/denieuwelekkerbekMAX | #denieuwelekkerbek