Hilversum,
30
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Filmproducent Burny Bos en voetbaltrainer Stanley op De Perstribune van MAX 30-11-2014

28 november 2014 - Het Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 30 november filmproducent Burny Bos en voetbaltrainer Stanley Menzo.

Burny Bos begon in Hilversum als Ko de Boswachter in de gelijknamige show. Van de radio ging hij naar televisie. Na jaren directeur Kinder-tv bij de VPRO geweest te zijn werd hij producent. Hij won vele prijzen voor zijn kinderfilms onder meer Pluk van de Petteflet, Brammetje Baas en het Paard van Sinterklaas werden bekroond door diverse jury's. Op dit moment draait zijn Annie MG Schmidt-film Wiplala in de bioscoop.

Stanley Menzo maakte als doelman van Ajax de mooie tijden onder Johan Cruijff mee. Hij won in 1987 de EC II en pakte diverse titels met trainers als Aad de Mos, Johan Cruijff en Leo Beenhakker. Hij keepte daarna bij o.a. PSV, Bordeaux en Lierse SK. Hij werd keeper van het jaar in Nederland en Belgiƫ. Daarna werd hij trainer bij o.a. Volendam, waarmee hij promoveerde, Cambuur en Lierse SK, waar hij eind augustus werd ontslagen. Menzo zette zich jaren in voor de Suriprofs, een team met vooral Surinaamse spelers die door een wedstrijd te spelen tegen de kampioen van de eerste divisie aandacht vroeg voor het Surinaamse voetbal en geld ophaalde voor goede doelen.

Recensent Ron Vergouwen bespreekt in zijn rubriek Kassie Kijken de voorbije tv-week en verslaggever Jules van der Wardt, alias De Vliegende Keep, is deze week in het PSV-museum waar hij een ontmoeting heeft met PSV-coryfee Willy van der Kuijlen.

De presentatie is in handen van Govert van Brakel.

MAX
De Perstribune
Zondag 30 november 2014
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl