Hilversum,
15
april
2020
|
13:07
Europe/Amsterdam

Filmklassiekers bij MAX

O.a. The Pink Panther en Fiddler On The Roof

Vanaf donderdag 16 april zendt MAX tal van filmklassiekers uit. The Pink Panther en Fiddler On The Roof, en ook vele andere films worden op verschillende werkdagen rond 14.30 uur uitgezonden bij MAX op NPO 2.

Omroep MAX-directeur Jan Slagter: “We krijgen vanuit onze achterban veel verzoeken om filmklassiekers uit te zenden. In deze tijd waarbij vanwege de coronamaatregelen mensen zoveel mogelijk thuis blijven, bieden wij deze films graag aan. Even terug in de tijd en de gedachten verzetten.

Donderdag 16 april, 14.20 uur: The Pink Panther (1963)
Prinses Dala verblijft in een luxe vakantieoord en zij is in het bezit van de grootste diamant ter wereld, de Pink Panther. In het oord verblijft ook de charmante Charles Lytton, die eigenlijk een juwelendief is. Natuurlijk heeft hij zijn oog gericht op de diamant. De eerste van de beroemde Pink Panther-films, waarin Peter Sellers voor het eerst de rol van inspecteur Jacques Clouseau voor zijn rekening neemt. Zijn rivaal wordt gespeeld door David Niven. Ook Claudia Cardinale is te zien in deze film. De titelsequentie is minstens zo populair geworden als de film, door de muziek van Henry Mancini en de animatie van Richard Williams.

Donderdag 23 april, 14.30 uur: Return Of The Pink Panther (1975)
De Pink Panther-diamant is gestolen van de staat Lugash. De dief laat echter een witte handschoen liggen. Dit doet iedereen geloven dat de Phantom weer aan het werk is. De Phantom is hierover zeer verbaasd en om de verdachtmaking ongedaan te maken, reist hij zelf af naar Lugash om de dader te vinden. Op hetzelfde moment gaat inspecteur Clouseau op zoek naar de dader. Hij is ervan overtuigd dat het de Phantom, oftewel Sir Charles Lytton is. Hij reist af naar Zuid-Frankrijk, waar Sir Charles woont en treft daar zijn vrouw die hem voortdurend op het verkeerde spoor zet. Verder zorgen Kato, de huishulp van Clouseau en een woedende hoofdinspecteur Dreyfuss voor de nodige hilariteit tijdens de speurtocht naar de dader en de diamant. 

Woensdag 29 april, 14.45 uur: The Pink Panther Strikes Again (1976)
Inspecteur Dreyfus (Herbert Lom) wordt door inspecteur Clouseau's onbekwaamheid tot het uiterste gedreven en dreigt met een allesvernietigend plan de wereld om zeep te helpen. Hij heeft maar één eis: de dood van Clouseau. En hoe reageert de wereldgemeenschap? "Geen probleem!" Maar het geluk is met de dommen: de 28 huurmoordenaars die op Clouseau worden afgestuurd, slagen niet in hun opdracht. Wellicht lukt het Clouseau zelf wel, door over zijn eigen voeten te struikelen.

Dinsdag 5 mei, 13.30 uur: Fiddler On The Roof (1971)
Deze succesvolle verfilming van de wereldberoemde musical (ook bekend als Anatevka) vertelt het verhaal van Tevye (Topol), een arme Russische melkboer, die met liefde, trots en geloof de woelige tijden in het 19de eeuwse rijk van de Tsaren probeert te overleven. Fiddler On The Roof is een muzikaal meesterwerk en werd genomineerd voor acht Oscars in 1971. 

Donderdag 7 mei, 14.30 uur: Revenge Of The Pink Panther (1978)
De wereld denkt dat Clouseau het slachtoffer is geworden van drugsbaron Douvier, die zojuist het huis van de onfortuinlijke inspecteur heeft opgeblazen. Op de begrafenis houdt een tot tranen bewogen inspecteur Dreyfus een grafrede; het zijn tranen van geluk. Maar het is Clouseau die het laatst lacht. Hij is springlevend en op weg naar Hong Kong met de verstoten maîtresse van de drugsbaron om Douviers gangen na te gaan en zich in een heroïnedeal van 50 miljoen Franse francs te verdiepen. Maar zal Clouseau, vermomd als de Godfather, erin slagen de deal te onderscheppen? Zal inspecteur Dreyfus, die zich ook met de zaak bezighoudt, op tijd de vermomming doorzien zodat hij zijn ondergeschikte niet zal doden….of doodt hij hem sowieso? 

MAX Filmklassiekers
Vanaf donderdag 16 april
Rond 14.30 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

@OmroepMAX | www.facebook.com/omroepmax