Hilversum,
08
maart
2019
|
16:24
Europe/Amsterdam

Ferry Doedens, Dieuwertje Blok en André van Duin te gast bij Tijd voor MAX

Maandag 11 maart

Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart ontvangen Sybrand Niessen en Martine van Os weer verschillende gasten in Tijd voor MAX. Onder anderen Ferry Doedens en William Spaaij, André van Duin en oud-politicus en schrijver Jan Terlouw zijn te gast. Op woensdag 13 maart staat de uitzending in het teken van metabole ziekten. Metakids-ambassadeur Dieuwertje Blok komt langs in de studio om over de impact van deze slopende ziekten te vertellen..

Maandag 11 maart zit Jan Philipsen, ex-bassist van de band Rowwen Hèze, aan tafel bij Tijd voor MAX. Hij ging op zoek naar het ware verhaal achter de naamgever van deze Limburgse band, de raadselachtige Christiaan Hesen oftewel Rowwen Hèze, en schreef er de roman Icoon over. Ook te gast is Jan Smeets, de organisator van Pinkpop. Deze week vindt de perspresentatie van Pinkpop plaats en daar wordt op vooruit geblikt in de uitzending.

Acteurs Ferry Doedens en William Spaaij zijn op dinsdag 12 maart te gast. Zij vertellen over de nieuwe musical Stil in mij waaraan ze beide hun medewerking verlenen; Ferry als lid van de cast en William als regisseur. Stil in mij gaat over twintigers die elkaar op de middelbare school hebben leren kennen en elkaar enkele jaren later weer tegenkomen. Hoe gaan ze om met vriendschap, toekomstverwachtingen en teleurstellingen?

Woensdag 13 maart staat Tijd voor MAX in het teken van metabole ziekten. Metabole ziekten vormen één van de belangrijkste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Sybrand en Martine praten met verschillende gasten die de ziekten van dichtbij meemaken, en over de verwoestende uitwerking op de levens van de kinderen en de gezinnen. Ook Metakids-ambassadeur Dieuwertje Blok is te gast.

Donderdag 14 maart zijn André van Duin en Anne-Marie Jung te gast om te vertellen over het gloednieuwe MAX-programma dat zij samen presenteren: Wat een verhaal. In het programma worden waargebeurde verhalen verteld die haast te bizar zijn om te geloven. Bekende acteurs brengen de verhalen vervolgens in een gedramatiseerde filmversie tot leven. De eerste aflevering van Wat een verhaal is op zaterdag 16 maart te zien om 22:05 op NPO 1.

Op vrijdag 15 maart schuiven oud-politicus en schrijver Jan Terlouw en zijn dochter Sanne Terlouw aan bij Tijd voor MAX. Samen schreven zij al meerdere boeken en zojuist is hun nieuwste boek verschenen: De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde, een spannende roman over een feest dat lang verzwegen familiegeheimen naar boven haalt.

Tijd voor MAX
Maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/tijdvoormax | www.instagram.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX