Hilversum,
25
oktober
2021
|
10:05
Europe/Amsterdam

Femke Halsema laat zich portretteren in Sterren op het Doek

Zaterdag 30 oktober

Zaterdag 30 oktober zendt MAX om 20.35 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering uit van Sterren op het Doek. In de tweede aflevering staat niemand minder dan burgemeester Femke Halsema centraal. Zij geeft zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol.

Meesterinterviewer Özcan Akyol creëert met Sterren op het Doek elk seizoen een zeer diverse eregalerij van bijzondere Nederlanders. Gasten die ieder op hun eigen gebied een waardevolle bijdrage aan onze vaderlandse cultuur en/of maatschappij hebben geleverd. In het programma vereeuwigen de beste portretkunstenaars van het land de gasten op geheel eigen wijze en in zeer uiteenlopende stijlen. Nieuw dit seizoen is dat de kunstenaars mogen meekijken tijdens de spannende onthulling. Hoe reageren zij op het commentaar van de bekende gast? En wat vinden ze van elkaars kunst? In dit seizoen van Sterren op het Doek laten Arjen Lubach, Femke Halsema, Johan Derksen, Corry Konings, Jan Terlouw, Dionne Stax, Gerri Eickhof en Anna Drijver zich portretteren.

Sterren op het Doek, aflevering 2: Femke Halsema - zaterdag 30 oktober om 20.35 uur op NPO 2
De burgemeester van Amsterdam: Femke Halsema, vertelt in een persoonlijk gesprek aan Özcan Akyol over haar jeugd in Enschede, waar zij een buitenbeentje was. Mede hierdoor is zij een sterke vrouw geworden. Verder vertelt ze over de druk die het werk van een burgemeester van de hoofdstad voor haar en haar gezin met zich meebrengt. Aan drie getalenteerde kunstenaars de eer om Femke Halsema te portretteren.

Veilingsite Sterren op het Doek
Aan het eind van de aflevering van Sterren op het Doek mag de bekende gast één schilderij kiezen om mee naar huis te nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat zij hebben uitgekozen. Direct na elke uitzending kan een bod uitgebracht worden door het publiek via de veilingsite.

Sterren op het Doek
Zaterdag 30 oktober
Om 20.35 uur op NPO 2
Presentatie: Özcan Akyol 

Instagram.com/OmroepMAX_ | Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | #sterrenophetdoek