Hilversum,
20
april
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

Feestelijke tiende Koningsdag bij MAX vanaf Paleis Soestdijk

Ook de feestelijke tiende Koningsdag wordt geheel in stijl gevierd bij Omroep MAX. Op donderdag 27 april wordt vanaf Paleis Soestdijk een dubbele Tijd voor MAX uitgezonden en er is een speciale extra live-uitzending: MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, gepresenteerd door Jan Slagter. 

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, donderdag 27 april vanaf 13.50 uur bij MAX op NPO 1
Op Koningsdag ontvangt Jan Slagter onder anderen koningshuisdeskundige Justine Marcella en Karin Bloemen in het feestelijke live-programma MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk. Heel Holland Bakt-finaliste Amel kwam, net als koningin Máxima, voor de liefde naar Nederland en maakt koninklijke lekkernijen. De burgemeester van Rijswijk, Huri Sahin, vertelt over haar ontmoeting met de koning en er zijn optredens van Karin Bloemen, The Dutch Tenors en de internationale hitsensatie The Weather Girls. Cabaretduo Maartje & Kine treedt op met een speciaal geschreven lied over Koningsdag door de jaren heen. 

Tijd voor MAX, donderdag 27 april om 16.10 en 17.05 uur bij MAX op NPO 1
Martine van Os en Sybrand Niessen presenteren een feestelijke en muzikale dubbele uitzending van Tijd voor MAX vanaf Paleis Soestdijk. Te gast zijn onder anderen Albert Verlinde, koningshuisdeskundige Josine Droogendijk, Heel Holland Bakt-winnares Mercedes en wethouder Said Kasmi van Rotterdam. Dit jaar is Willem-Alexander tien jaar koning van Nederland. Acteur René van Kooten vertelt over zijn optreden aan de vooravond van het koningschap van Willem-Alexander in 2013. Dit keer geeft hij op Paleis Soestdijk een groots optreden met de cast van de musical Les Misérables. Ook is hofregisseur Rudolf Spoor te gast, hij stond in 1963 als cameraman op het bordes tijdens het defilé en haalt herinneringen op. Tirza van der Graaf, presentatrice van Blauw Bloed, loopt 's ochtends met de koninklijke familie door Rotterdam en brengt daar verslag van uit. Josine Droogendijk verklaart de kledingkeuze van de royals, Heel Holland Bakt-finaliste Zineb maakt een toepasselijke lekkernij en de cast van de musical Grease vertolkt het swingende nummer 'We Go Together'.

MAX Koningsdag
Donderdag 27 april

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ Twitter.com/OmroepMAX | #MAXKoningsdag