Hilversum,
20
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Feestelijk de winter door met MAX 20-12-2014

Hilversum, 4 december 2014- Ook tijdens de feestdagen kunt u genieten van de programma’s van Omroep MAX. Verschillende titels zijn speciaal voor deze koude dagen in een feestelijk jasje gestoken. U kunt van 20 december t/m 3 januari kijken naar hartverwarmende programma’s en mooie muzikale registraties.

Heel Holland Bakt: Janny en Robèrt’s Kerstmenu – 20 december om 16:50 uur op NPO 1

We gaan op zaterdag 20 december smaakvol van start met Heel Holland Bakt: Janny en Robèrt’s Kerstmenu. Janny, Robèrt en Heel Holland Bakt-winnaar Menno maken een aantal gerechten waarvan u en uw gasten beide kerstdagen zullen genieten. Van het ontbijt tot het dessert, er is van alles wat! Robèrt maakt een spectaculaire soesjestoren. Janny laat u genieten van smaakvolle hartige vlees, vis en vegetarische gerechten. En Menno legt stap voor stap uit hoe u eenvoudig zijn favoriete gingerbread koekjes kunt maken.

De Mannen van de Mastreechter Staar – 22 december om 17:35 uur op NPO 2

De reportage De Mannen van de Mastreechter Staar ziet u op maandag 22 december. De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar (1883) is het meest beroemde koor van Limburg. Het portret ‘De mannen van de Mastreechter Staar’ laat zien wat er allemaal gebeurt achter de schermen van een koor met ruim honderd zangers. De gemiddelde leeftijd is hoog, maar er is ook enige aanwas van jongere leden. En het Steerkes-project op basisscholen is bedoeld om kinderen enthousiast te maken voor koorzang. ‘De mannen van de Mastreechter Staar’ is een project van L1 in samenwerking met Omroep MAX.

 MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial – 23 en 24 december om 17:35 uur op NPO 2

Zoals ieder jaar sluit MAX Maakt Mogelijk het jaar in stijl af met de Kerstspecial op 23 en 24 december. 350 ouderen die om uiteenlopende redenen een feestelijke avond verdienen komen samen in de Grote Kerk in hartje Den Haag, om te genieten van een heerlijk diner en optredens van bekende artiesten zoals Johnny Kraaijkamp en Henk Poort.

Voor een aantal dinerende gasten is de avond extra speciaal, omdat hun grootste wens in vervulling wordt gebracht. Na lange, eenzame jaren krijgt een aantal ouderen de kans om hun familieleden, die in het buitenland wonen, weer in de armen te sluiten. Ook is er een verrassing voor Rieky, wiens man 20 jaar geleden overleed. Rieky moet van de gemeente €1500,- betalen voor het graf van haar man, maar de weduwe heeft dat geld niet op haar rekening staan. En de 84-jarige Tine zoekt al jarenlang een goed onderkomen voor de buikspreekpop van haar vader. Zou dit MAX Maakt Mogelijk gelukt zijn?

Telegraaf Kerstconcert - 25 december om 13:20 uur op NPO 1

Op Eerste Kerstdag kunt u genieten van het Telegraaf Kerstconcert dit keer vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Deze concertregistratie zendt MAX in samenwerking met WNL uit. Dit kleurrijke evenement wordt gepresenteerd door Carrie ten Napel en Leonie ter Braak. Een legio aan artiesten treedt op, dit jaar met een ode aan de Nederlandse veteranen.

U kunt deze editie ook meezingen met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Gerard Joling brengt u tijdens dit concert helemaal in de kerstsfeer door twee nummers van zijn nieuwe kerstalbum te zingen. Ook zijn Toppers-collega René Froger en backingvocals de Frogettes brengen een meeslepende kerstmedley waarop u de gelegenheid krijgt om te swingen. Ellen ten Damme komt met het nostalgische nummer Llili Marlene. Dan is er nog het nummer Moeder, ik wil bij de revue, dat menige Guinea-veteraan hoorde bij thuiskomst. Tijdens het Telegraaf Kerstconcert wordt het gezongen door Jon van Eerd, zoals hij dat komende tijd regelmatig doet in de gelijknamige musical in het Beatrix Theater in Utrecht.

Ook moeder en dochter Antje en Romy Monteiro, Meike van der Veer, Suzanne Michaels, het Amsterdamse Zwanenkoor, Wende Snijders, Fancy Fiddlers en Terence van der Loo zullen optreden.

Alle muziek wordt afgewisseld door de Kerstlezing van Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp. Columnist Bob Smalhout zorgt voor een gesproken column.

Kerst met Rod Stewart – 25 december om 17:35 uur op NPO 2

Ook op Eerste Kerstdag kunt u genieten van kerstmuziek. MAX zendt dan de kerstshow uit van de Britse zanger Rod Stewart. In zijn show zingt hij samen met zijn gasten een aantal prachtige kerstnummers. Zo komen Michael Bublé, Mary J. Blige en Cee-Lo Green langs. Uiteraard kunt u genieten van een aantal kerstklassiekers, zoals Have Yourself A Merry Little Christmas, Santa Claus is Coming To Town en Auld Lang Syne. Achter de piano zit David Foster

Missie MAX – 25 december en 3 januari om 17:00 uur op NPO 1

Op 25 december en 3 januari kunt u kijken naar weer een nieuw seizoen van Missie MAX. In deze samenwerking met Defensie steken we uitgezonden militairen, politiefunctionarissen en het thuisfront een hart onder de riem tijdens de feestdagen. Nieuw dit jaar is de Missie MAX Stars. Hierin zingen de kinderen van uitgezonden militairen samen met Gerard Joling een speciaal lied voor hun vaders en moeders. Het bijzondere koor bestaat uit kinderen tussen de 6 en 14 jaar oud.

Missie MAX: Kerstgroeten - 26 dec t/m 2 januari op NPO 1

Familieleden doen de groeten aan familieleden in missiegebieden. Alle kerstgroeten worden tussen 26 december en 2 januari uitgezonden in een nachtcarrousel, tussen 01.00 en 04.00 uur ’s nachts.

Planet Earth in Concert – 26 december om 16:00 uur op NPO 1

Ook op Tweede Kerstdag kunt u genieten van mooie muziek in combinatie met prachtige natuurbeelden. Na het enorme succes van Frozen Planet Earth in Concert, presenteren BBC Earth Live en Niehe van Lambaart Theaterproducties Planet Earth in Concert. Planet Earth in Concert vertelt middels sensationele beelden het prachtige verhaal van het leven op aarde. Ruim 20.000 bezoekers bezochten dit unieke concert in de Ziggo Dome in Amsterdam, begeleid door het 80-koppig Gelders Orkest onder leiding van Grammy-award winnend dirigent en componist George Fenton. 

Dankzij de spectaculaire beelden en de intense muziek, waant u zich werkelijk even in de prachtige natuur. U gaat naar de hoge pieken van Nepal, het weelderige groen van de Amazone en naar de glinsterende poolkappen.

MAX Proms – 26 en 31 december om 17:35 uur op NPO 2 en op 26 december tussen 12.00 en 14.00 uur op Radio 5 Nostalgia

Na het grote succes van het 10-jarig jubileum kunt u op Tweede Kerstdag en oudejaarsavond kijken naar alweer de elfde editie van MAX Proms. Het is ook dit jaar weer één groot swingend feest met grote nationale én internationale artiesten. Net als voorgaande edities bestaat de MAX Proms uit twee uitzendingen. Tijdens de uitzending op 26 december komt u volledig in de kerststemming met prachtige kerstnummers en de sfeervolle aankleding. Op 31 december telt u samen met MAX Proms af naar het jaar 2015!

Dit jaar kunt u meezingen met o.a. Chico & the Gypsies, bekend van hun grote hit ‘Bamboleo’ en The SHOW-Tribute to ABBA, deze band laat u genieten van de grootste hits van één van de meest succesvolle popgroepen allertijden. Ook Jan Keizer en AnnySchilder staan dit jaar op het podium en brengen hun grootste BZN-hits ten gehore. Daarnaast mag ook The New London Chorale niet ontbreken, al vele jaren deint het publiek op de MAX Proms mee op hun hits. Alle artiesten worden tijdens de prachtige kerst- en nieuwjaarsnummers begeleid door het Metropole Orkest en Inspirational Community Gospel Choir.

Kantje Boord – 31 december om 17:40 uur op NPO 2

Op oudejaarsdag zendt MAX de komedie Kantje Boord uit. Jon van Eerd werkt zichzelf flink in de nesten: Als goudeerlijke accountant van een groot bedrijf wordt Harrie Vermeulen uitgenodigd om een weekendje mee te varen op het jacht van zijn baas. Jon van Eerd staat met deze dolkomische voorstelling weer garant voor een avond ouderwets vermaak.

Tijd voor MAX oudejaarsshow – 31 december om 22:25 uur op NPO 2

Op woensdag 31 december kunt u kijken naar de Tijd voor MAX Oudejaarsshow. Presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os blikken samen met spraakmakende gasten terug op 2014. Presentator Jack van Gelder komt praten over het afgelopen jaar, wat heeft hij allemaal meegemaakt? Ook Mister Eurovision, Johnny Logan komt langs. De zanger die vooral bekend is van zijn hits What’s another year en Hold me now praat met Martine en Sybrand bij over zijn leven als zanger.

Recht van Spreken – 1 januari om 17:35 uur op NPO 2

In deze aflevering van Recht van Spreken is de 74-jarige Gerard Cox te gast. In deze MAX-serie blikken oudere bekende Nederlanders terug op hun leven tot nu toe. Welke lessen hebben zij geleerd? Waar hebben ze spijt van? En misschien nog wel belangrijker, waar zijn ze het meest trots op? U kunt dus rekenen op een openhartig verhaal van Cox, die met zijn 53ste seizoen als artiest bezig is. Bij het grote publiek raakte hij eind jaren 70 bekend met zijn hit: Het is weer voorbij die mooie zomer. In de jaren daarvoor maakte hij deel uit van het controversiële cabaretgezelschap Lurelei en deed hij voorstellingen met Frans Halsema. De overstap naar de wereld van het amusement werd hem in links Nederland niet in dank afgenomen. Cox zou voor het grote geld gekozen hebben. Vanaf 1994 was Gerard Cox 15 jaar lang op televisie te zien in de KRO-serie Toen was geluk heel gewoon.