Hilversum,
28
maart
2024
|
11:58
Europe/Amsterdam

Expeditie Nederland: nieuwe afleveringen in mei bij MAX

MAX gaat de samenwerking aan met regionale omroepen op verschillende thema's. Elke maandag wordt een nieuw onderwerp behandeld door regionale verslaggevers. Hieronder staat het overzicht van de afleveringen in mei.

In Expeditie Nederland berichten verslaggevers van de regionale omroepen over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Verschillende onderwerpen komen aan bod; van geschiedenis en cultuur tot actuele vraagstukken en zorg. Door perspectieven vanuit veertien verschillende omroepen wordt er een compleet beeld gegeven van Nederland als geheel, inclusief het Caribisch Netwerk. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de regio's op deze thema's? Hoe vormen deze verschillen en overeenkomsten Nederland?

Aflevering 32 – maandag 6 mei, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
In de regio bezoeken we kastelen waar historische pracht en hedendaagse uitdagingen samenkomen. We zien hoe families en stichtingen hard werken om deze imposante bouwwerken overeind te houden, terwijl de onderhoudskosten stijgen. Treed binnen en ervaar de authentieke charme van Kasteel Duivenvoorde, dat zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat bewaard is gebleven.

Aflevering 33 – maandag 13 mei, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
In ons land is onderwijs voor iedereen beschikbaar. Daarmee lijkt alles goed geregeld… Maar toch zijn er nog steeds veel mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor hun persoonlijke en professionele leven. 

Aflevering 34 – maandag 20 mei, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Vroeger was je stokoud als je zeventig was, nu zijn er mensen van ver in de tachtig die nog gewoon iedere dag naar hun werk gaan of fanatiek sporten. Ria is Nederlands kampioen tennis bij de senioren. Ze is bijna elke dag op de tennisclub te vinden waar ze, samen met haar tweelingzus, haar kleinzoons inmaakt.

Aflevering 35 – maandag 27 mei, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Net buiten hun eigen regio kent niemand ze, maar deze plaatselijke beroemdheden worden dagelijks herkend. In Leiden kent iedereen Peter, die als een soort Romeinse strijder door de stad rijdt. Rockster Robby Valentine is met zijn lange blonde haar een bijzondere verschijning in Hoogkarspel.  

Expeditie Nederland
Elke maandag om 18.30 uur bij MAX op NPO 2 

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn