Hilversum,
15
februari
2024
|
09:08
Europe/Amsterdam

Expeditie Nederland: nieuwe afleveringen in maart bij MAX

Vanaf maandag 4 maart gaat Expeditie Nederland verder bij MAX met nieuwe afleveringen om 18.30 uur op NPO 2. MAX gaat de samenwerking aan met regionale omroepen op verschillende thema's. Elke maandag wordt een nieuw onderwerp behandeld door regionale verslaggevers. Hieronder staat het overzicht van de afleveringen in maart.

In Expeditie Nederland berichten verslaggevers van de regionale omroepen over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Verschillende onderwerpen komen aan bod; van geschiedenis en cultuur tot actuele vraagstukken en zorg. Door perspectieven vanuit veertien verschillende omroepen wordt er een compleet beeld gegeven van Nederland als geheel, inclusief het Caribisch Netwerk. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de regio's op deze thema's? Hoe vormen deze verschillen en overeenkomsten Nederland?

Aflevering 23 – maandag 4 maart, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Kunst in openbare ruimtes kan inspireren maar ook weerstand opwekken in de omgeving. Er wordt stilgestaan bij een monument van Michiel de Ruyter, hij is eeuwenlang vereerd tot held. Maar klopt dit beeld nog wel? Ook zijn de inwoners van Workum zeer ontevreden over een kunstwerk gemaakt door een Engelse kunstenaar. Dit gaat volgens Workumers ten koste van de lokale bevolking. Daarom heeft een lokale kunstenaar, met vrijwilligers, uit protest zijn eigen kunstwerk gemaakt. 

Aflevering 24 – maandag 11 maart, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Het bereiken van de leeftijd van 100 jaar is een echte mijlpaal. In deze aflevering staan gesprekken met deze bijzondere eeuwelingen centraal. Waaronder de 102 jarige Willem. Hij speelt nog steeds piano en treedt in deze aflevering op in een verzorgingstehuis in Amsterdam. Wat is het geheim van deze mensen, hoe worden ze zo oud?

Aflevering 25 – maandag 18 maart, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Nederland heeft meer te bieden dan alleen de bekende toeristische attracties. In deze aflevering aandacht voor de minder bekende, maar zeker niet minder bijzondere attracties in de regio. Eén van deze unieke attracties is ‘Dark Sky Park Lauwersmeer’ dit is één van de meest duistere plekken in Nederland. Ook in Leeuwarden bevindt zich een unieke toeristische bezienswaardigheid. Hier staat een toren zowel krom als scheef.

Aflevering 26 – maandag 25 maart, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Er zijn beroepen waarvan anderen misschien denken ‘je zult dat maar iedere dag moeten doen’ en beroepen waar we misschien nog nooit van gehoord hebben. Nicky is al sinds jonge leeftijd golfballenopduiker en is hier zijn eigen bedrijf in gestart. Verder vormt de muskusrat een grote uitdaging in Nederland. Om deze dieren te bestrijden gaan er elke dag muskusrattenvangers op pad.

Expeditie Nederland
Elke maandag om 18.30 uur bij MAX op NPO 2 

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn