Hilversum,
24
januari
2024
|
12:00
Europe/Amsterdam

Expeditie Nederland: nieuwe afleveringen in februari bij MAX

Vanaf maandag 12 februari gaat Expeditie Nederland verder bij MAX met nieuwe afleveringen om 18.30 uur op NPO 2. MAX gaat de samenwerking aan met regionale omroepen op verschillende thema's. Elke maandag wordt een nieuw onderwerp behandeld door regionale verslaggevers. Hieronder staat het overzicht van de afleveringen in februari.

In Expeditie Nederland berichten verslaggevers van de regionale omroepen over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Verschillende onderwerpen komen aan bod; van geschiedenis en cultuur tot actuele vraagstukken en zorg. Door perspectieven vanuit veertien verschillende omroepen wordt er een compleet beeld gegeven van Nederland als geheel, inclusief het Caribisch Netwerk. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de regio's op deze thema's? Hoe vormen deze verschillen en overeenkomsten Nederland?

Op maandag 5 februari is er geen uitzending.

Aflevering 20 – maandag 12 februari, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
In alle hoeken van Nederland groeit de populariteit voor het zogenoemde 'off-grid' wonen. Maar wat betekent het om off-grid te gaan in een land dat bekend staat om moderne voorzieningen?

Aflevering 21 – maandag 19 februari, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Elke bruiloft vertelt zijn eigen unieke verhaal, daarmee zijn bruiloften een prachtige weerspiegeling van onze multiculturele samenleving. In deze aflevering kijken we naar traditionele Nederlandse ceremonies, maar ook naar uitbundige feesten, zoals een Bulgaarse bruiloft en een trouwdag op Curaçao.

Aflevering 22 – maandag 26 februari, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Dieren die in de loop van de tijd uit ons land zijn verdwenen, worden nu geregeld ‘geherintroduceerd’. En met succes! Zo wordt de ooievaar, ooit een zeldzaam dier, weer regelmatig gezien in Den Haag. Ook heeft de zoetwater koning; de otter een comeback gemaakt. Niet iedereen is blij met de terugkeer van bepaalde dieren in de natuur denk hierbij bijvoorbeeld aan de wolf. Boswachters zijn wel enthousiast want de wolf heeft een belangrijke rol in het ecosysteem.

Expeditie Nederland
Elke maandag om 18.30 uur bij MAX op NPO 2 

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn