Hilversum,
23
november
2023
|
10:04
Europe/Amsterdam

Expeditie Nederland in de decembermaand bij MAX

Vanaf maandag 4 december gaat Expeditie Nederland verder bij MAX met nieuwe afleveringen om 18.30 uur op NPO 2. MAX gaat de samenwerking aan met regionale omroepen op verschillende thema's. Elke maandag wordt een nieuw onderwerp behandeld door regionale verslaggevers. Hieronder staat het overzicht van de afleveringen in december.

In Expeditie Nederland berichten verslaggevers van de regionale omroepen over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Verschillende onderwerpen komen aan bod; van geschiedenis en cultuur tot actuele vraagstukken en zorg. Door perspectieven vanuit veertien verschillende omroepen wordt er een compleet beeld gegeven van Nederland als geheel, inclusief het Caribisch Netwerk. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de regio's op deze thema's? Hoe vormen deze verschillen en overeenkomsten Nederland?

Aflevering 13 – maandag 4 december, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Het gaat slecht met de beroepsvisserij. Het werk wordt steeds ingewikkelder, met name door minder paling, meer rivierkreeften en beperkende regels vanuit de overheid. We nemen een kijkje bij garnalenvissers die op steeds minder plekken kunnen vissen. Hierdoor komt hun broodwinning in gevaar. Daarnaast kijken we mee met palingvissers, die op zoek gaan naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Zoals het geven van workshops in palingroken.

Aflevering 14 – maandag 11 december, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Vroeger had elk dorp zijn eigen harmonie, voetbalclub en kerkkoor. Tegenwoordig dreigen veel van deze clubs te verdwijnen. In Expeditie Nederland bezoeken we een filmclub in Den Haag die het zoeken naar jongere leden heeft losgelaten. In tegenstelling tot de carnavalsvereniging Jocus, die het aantal jonge leden juist ziet groeien.

Aflevering 15 – maandag 18 december, 18.25 uur bij MAX op NPO 2
Deze week behandelen we een heel actueel onderwerp in Expeditie Nederland: de opvang van asielzoekers in de regio. Naast opvang heeft een mens meer nodig om het leven als zinvol te ervaren. In Utrecht worden statushouders geholpen bij het vinden van werk. We brengen daarnaast ook een bezoek aan het AZC in Zeeland waar boksles gegeven wordt.

Op maandag 25 december is er geen uitzending

Expeditie Nederland
Elke maandag om 18.30 uur bij MAX op NPO 2

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn