Hilversum,
28
maart
2024
|
11:12
Europe/Amsterdam

Expeditie Nederland: afleveringen april

MAX gaat de samenwerking aan met regionale omroepen op verschillende thema's. Elke maandag wordt een nieuw onderwerp behandeld door regionale verslaggevers. Hieronder staat het overzicht van de afleveringen in april.

In Expeditie Nederland berichten verslaggevers van de regionale omroepen over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Verschillende onderwerpen komen aan bod; van geschiedenis en cultuur tot actuele vraagstukken en zorg. Door perspectieven vanuit veertien verschillende omroepen wordt er een compleet beeld gegeven van Nederland als geheel, inclusief het Caribisch Netwerk. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de regio's op deze thema's? Hoe vormen deze verschillen en overeenkomsten Nederland?

Aflevering 27 – maandag 1 april, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Nederland staat in het buitenland niet bekend om zijn bijzondere keuken, maar de diverse regio’s herbergen wel hele speciale en plaatsgebonden gerechten. Deze aflevering vertelt het verhaal achter deze regionale specialiteiten. De eierbal is een Groningse delicatesse, elke kok heeft daarvoor zijn eigen geheime recept.

Aflevering 28 – maandag 8 april, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
In de loop der jaren hebben we in Nederland te maken gehad met een aantal rampen die nog nadreunen in onze maatschappij. Hoe gaat een gemeenschap om met de nasleep van zo’n tragische gebeurtenis? In 1980 botsen twee treinen op elkaar in Winsum. Negen mensen komen hierbij om het leven. Overlevenden en ooggetuigen van het ongeluk vinden het nog steeds moeilijk hierover te praten.

Aflevering 29 – maandag 15 april, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
In deze aflevering duiken we in de wereld van regionale opvanglocaties voor dieren. We zien onvoorwaardelijke liefde en zorg voor dieren van allerlei pluimage. Ook voor de kleinste dieren bestaat een opvang. In Sliedrecht hebben ze een heus vissenasiel.

Aflevering 30 – maandag 22 april, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
In onze samenleving ervaren steeds meer mensen gevoelens van eenzaamheid. Door het hele land zijn er daarom unieke initiatieven ontstaan, bedoeld om mensen samen te brengen en de isolatie te doorbreken. Iedere donderdag kookt een groep mensen samen in Assen, en de hele buurt mag komen eten.

Aflevering 31 – maandag 29 april, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
De herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog zijn diep geworteld in onze gemeenschappen. In het Kazemattenmuseum in Friesland hangt een ontroerende brief die kapitein Broers vlak voor zijn dood schreef aan zijn twee zoons. 

Expeditie Nederland
Elke maandag om 18.30 uur bij MAX op NPO 2 

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn