Hilversum,
25
oktober
2019
|
16:28
Europe/Amsterdam

Esther Groenenberg, Bear’s Den, Eddy Zoëy en meer bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 26 oktober en met vrijdag 1 november op NPO Radio 5

Van zaterdag 26 oktober tot en met vrijdag 1 november staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
Zaterdagochtend 26 oktober praat Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend! met Jaap Schut van het Museum Rock Art over 50 jaar Holland Popfestival Kralingen in Rotterdam. In De Liefde voor Muziek staat Eric Clapton centraal, en in Country Roads aandacht voor het fenomeen Trisha Yearwood. Verder is er in Los Vast Live aandacht voor Henk Westbroek. En Jan kijkt terug op 40 jaar Kinderen voor Kinderen. Ook start Jan Rietman met de voorbereidingen op de wintertijd.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Je dag is goed begint de week met de muziektombola. Aan de hand van een actueel thema draait hij een uur lang muziek uitgekozen door luisteraars. Verslaggever Joris Kreugel gaat verder met zijn tocht kriskras door Nederland. Hij gaat op zoek naar mooie mensen met echte verhalen. Jack Plooij is er met het laatste Formule 1-nieuws uit Mexico en de Verenigde Staten. En cabaretier Roel C. Verburg sluit de week af met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman!, deze week gepresenteerd door Jan Rietman, is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Deze week ontvangen de altijd gezellige en fanatieke Henkjan Smits en Manuëla Kemp weer een aantal fantastische artiesten. Hieronder een overzicht.

Maandag 28 oktober speelt Eddy Zoëy als allerlaatste in Club de MAX!. Vanaf dinsdag 29 oktober verhuist de studio van NPO Radio 5. Hans Vandenburg opende met zijn band in 2018 de deuren van onze club, hij zal aanstaande maandag dan ook de deuren weer officieel sluiten.

Dinsdag 29 oktober is de band Dandelion te gast. Waar de ene deur dichtgaat, gaat natuurlijk een andere open. De band Dandelion was al eerder te gast in Club de MAX!, maar mag nu de De MAX! Kantoorsessies openen.

Woensdag 30 oktober komt het jonge talent Dirk Jongen langs! Met een bijzondere gelegenheidsband van topmuzikanten Michel van Schie, Roeland WerringRonald Kool en oud radio-DJ Edwin Evers, speelt hij zijn nieuwe materiaal live in De MAX! Kantoorsessie.

Donderdag 31 oktober ontvangen Henkjan en Manuëla Bear's Den! Ze staan 27 februari 2020 in AFAS Live, maar geven 31 oktober een voorproefje bij De MAX!.

Vrijdag 1 november eindigt een mooie week en begint een prachtige maand met niemand minder dan Esther Groenenberg. Na haar A Tribute To Carole King-tour, wilde ze absoluut nog geen afscheid nemen van de muziek uit de seventies. Daarom ging ze nog even door met Back To The Garden, het allermooiste repertoire van onder anderen Carly Simon, Janis Ian, Carole King, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones en Chi Coltrane. Eén van deze bekende namen ga je op de vrijdag van De MAX! ongetwijfeld live horen in Esthers uitvoering. 

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Op vrijdag 1 november ontvangt Tineke de Nooij weer muzikale gasten in de studio. Er is livemuziek van Bastiaan Ragas en Ruben Annink.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goedWekker-Wakker-Weekend!TinekeShowDe MAX!Haandrikman!, en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).