Hilversum,
17
december
2018
|
10:59
Europe/Amsterdam

Erica Terpstra reist naar Senegal in slotaflevering Erica op Reis

Vrijdag 21 december om 21.30 uur op NPO 1

In de slotaflevering van de reeks Erica op Reis gaat Erica Terpstra naar Senegal. Ze bezoekt onder meer het eiland Goree en de hoofdstad Dakar. Erica op Reis is vrijdag 21 december om 21.30 uur bij MAX op NPO 1 te zien.

In de vierde aflevering van de reeks Erica op Reis gaat Erica Terpstra naar Senegal in West-Afrika. Ze bezoekt onder meer het eiland Goree - vernoemd naar Goeree-Overflakkee – waar eeuwenlang de Afrikaanse slaven vandaan naar Amerika werden verscheept. In de chaotische en kleurrijke hoofdstad Dakar verwondert ze zich over het aanbod op de lokale markt voor magiërs. Ook laat ze ook de koeien- en vismarkt niet onbezocht. Ze reist naar de stad Touba, waar de spectaculaire moskee elk jaar twee miljoen pelgrims ontvangt en waar de religieuze politie de dienst uitmaakt. Ondertussen legt Erica Terpstra overal waar het kan contact met de mensen die ze tegenkomt.

Over Erica op Reis
Erica Terpstra pakt voor Erica op Reis weer haar koffer en laat zich met verwondering onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen. Ze heeft in verre landen bijzondere ontmoetingen met opmerkelijke en inspirerende mensen. In het nieuwe seizoen bezoekt zij Brazilië, Taiwan, Canada en Senegal.

Erica op Reis
Vrijdag 21 december
Om 21.30 uur op NPO 1
Presentatie: Erica Terpstra
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/EricaOpReis | @Ericaopreis | #Ericaopreis