Hilversum,
24
oktober
2018
|
17:13
Europe/Amsterdam

Erica Terpstra onthult laatste bestemmingen Erica op Reis!

Vanaf vrijdag 30 november om 21.30 uur op NPO 1

In Tijd voor MAX maakte Erica Terpstra zojuist bekend dat zij voor het nieuwe seizoen van Erica op Reis naast Brazilië en Taiwan, ook naar Canada en Senegal reist. Het vertrouwde reisprogramma van MAX gaat op vrijdag 30 november om 21.30 uur op NPO 1 van start. 

Erica Terpstra gaat dit najaar weer op reis en laat zich met verwondering onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen. Ze heeft in verre landen bijzondere ontmoetingen met opmerkelijke en inspirerende mensen. In het nieuwe seizoen van Erica op Reis bezoekt zij Brazilië, Taiwan, Canada en Senegal. 

Informatie afl. 1 t/m 3
Aflevering 1: Brazilië - vrijdag 30 november om 21.30 uur op NPO 1
In de eerste aflevering van een nieuwe reeks Erica op Reis reist Erica Terpstra naar Brazilië. Aan de oostkust van dat land, waar in de loop van de eeuwen miljoenen Afrikaanse slaven aan land zijn gebracht, duikt ze in de Afrikaanse wortels van Brazilië. In de kleurrijke stad Salvador Bahia is dat Afrikaanse DNA nog overal voelbaar. Bijvoorbeeld in de beoefening van de vechtdans capoeira, die hier is ontstaan. Ze bezoekt de markten, spreekt de inwoners, laaft zich aan de lokale specialiteiten en wordt uitgenodigd voor een geheimzinnige ceremonie.

Aflevering 2: Taiwan - vrijdag 7 december om 21.30 uur op NPO 1
Erica Terpstra reist naar het eiland Taiwan. Taiwan heeft een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt de laatste decennia en is uitgegroeid tot een welvarende en moderne staat. In de hoofdstad Taipei beklimt ze het symbool van dat succes, de wolkenkrabber 'Taipei 101', van meer dan een halve kilometer hoog. Ze duikt in de rijke cultuur van de bewoners, en verbaast zich over de soms wonderlijke gewoontes van de Taiwanezen. In het oosten van Taiwan reist ze naar de Tarokokloof; een natuurgebied dat in de loop van de miljoenen jaren een verbluffend kunstwerk is geworden. Ondertussen probeert ze in haar beste Chinees contact te maken met de Taiwanezen.

Aflevering 3: Canada - vrijdag 14 december om 21.30 uur op NPO 1
In de ruige Canadese provincie Brits-Columbia gaat Erica Terpstra op zoek naar grizzlyberen, orka’s, walvissen en vooral naar de oorspronkelijke bewoners: de indianen. Wat is er over van hun cultuur, nadat de Europeanen het gebied binnentrokken, op zoek naar pelzen en goud? Ze bezoekt ook de moderne stad Vancouver, vaak genoemd als ‘beste stad op aarde om in te wonen’ en ze reist naar Vancouver Island, een plek met spectaculaire natuur, waar juist op dat moment de zalmtrek gaande is.

Erica op Reis (4 afleveringen)
Vanaf vrijdag 30 november
Om 21.30 uur op NPO 1
Presentatie: Erica Terpstra
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/EricaOpReis | @Ericaopreis | #Ericaopreis

Deze foto's mogen in het kader van de promotie van Erica op Reis gebruikt worden onder vermelding van Feije Riemersma/MAX