Hilversum,
21
april
2016
|
11:53
Europe/Amsterdam

Herbeleef de reizen van Erica Terpstra!

Van maart tot en met oktober 2016

Van maart tot en met oktober 2016 zendt MAX de leukste afleveringen van Erica op Reis opnieuw uit. Tijdens de reizen geniet Erica volop en vertelt ze vol enthousiasme over de bijzondere plekken die ze bezoekt. Hier volgt de afleveringsinformatie van de maanden mei en juni.

Erica op Reis – Turkije - zondag 15 mei om 18.10 uur op NPO 1
Erica Terpstra reist deze aflevering naar Turkije. In Istanboel bezoekt ze onder meer het sprookjesachtige Topkapi paleis, de Hagia Sophia en de kleurrijke kruidenmarkt. Ze neemt een bad in de oudste en mooiste hamam ter wereld. In Cappadocië reist ze door een spectaculair tufsteenlandschap, waar ze een wonderlijke Turkse man ontmoet die in een grot ’s werelds enige ‘haarmuseum’ heeft ingericht. En in de stad Konya gaat ze gaat op zoek naar de beroemde draaiende derwisjen: de leden van een mystieke broederschap die in extase raken door eindeloos rond te tollen.

Erica op Reis – Cuba - zondag 29 mei om 18.10 uur op NPO 1
Tijdens deze aflevering reist Erica Terpstra af naar Cuba. Op dit Caribische eiland bezoekt ze een rum- en sigarenfabriek. Verder gaat Erica op bezoek bij Felix Savon, drievoudig winnaar van Olympisch goud bij het zwaargewicht boksen. Ook ontmoet de presentatrice een excentrieke priester van het plaatselijke Santeria-geloof. Om de reis in stijl af te sluiten maakt Erica nog een ritje in een oude Chevrolet.

Erica op Reis – Sri Lanka - zondag 5 juni om 18.10 uur op NPO 1
Erica bezoekt in deze aflevering Sri Lanka. Op dit Aziatische eiland is Erica te gast bij de Perahera, een van de grootste en meest spectaculaire festivals ter wereld. Op dit boeddhistische festival wordt de tand van Boeddha door bezoekers uit de hele wereld vereerd. Vervolgens trekt Erica de dichte jungle in. Hier ontmoet de presentatrice de Vedda. Deze oorspronkelijke bewoners van Sri Lanka houden er aparte gewoonten op na.

Erica op Reis – Argentinië – dinsdag 14 juni om 16.20 uur op NPO 1
In deze aflevering van Erica op Reis, zien we Erica in Argentinië. Ze bezoekt een indianendorp op vier kilometer hoogte in het Andes-gebergte, en maakt kennis met het Gaucho-leven. In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires bezoekt ze onder meer de beroemde San Telmo-markt, het graf van Evita Peron en waagt ze zich aan een tangoles.

Erica op Reis – Barotseland – zondag 19 juni om 18.10 op NPO 1
Erica reist af naar het oude Afrikaanse Koninkrijk Barotseland. Ze bezoekt hier onder meer de spectaculaire Victoria watervallen, deze indrukwekkende watervallen zijn de breedste van Afrika. Ook ontmoet Erica een traditionele Afrikaanse medicijnman die uitgebreid vertelt over zijn werk. Verder brengt Erica een bezoek aan een onderkoning, die gek genoeg gevangen zit in zijn eigen paleis.

Erica op Reis
Presentatie: Erica Terpstra
www.omroepmax.nl
www.facebook.com/EricaOpReis
#EricaOpReis