Hilversum,
30
november
2016
|
13:23
Europe/Amsterdam

Erica op Reis: aflevering 3 en 4

Vrijdag 23 en 30 december

Op vrijdag 23 en 30 december om 22.20 uur op NPO 1 kunt u kijken naar nieuwe afleveringen van Erica op Reis. Erica Terpstra bezoekt hierin Israël en Myanmar, waar ze wederom inspirerende mensen ontmoet en bijzondere culturen leert kennen.

Let op! Schemawijziging: Erica reist op 23 december naar Israël. Op 30 december bezoekt ze Myanmar, dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving over het programma Erica op Reis.

Aflevering 3 – Israël – vrijdag 23 december 22.20 uur op NPO 1
Erica Terpstra reist in deze aflevering naar Israël. Ze bezoekt onder meer een tattooshop waar pelgrims al eeuwenlang religieuze voorstellingen op hun lichaam laten tatoeëren en een plaats langs het meer van Tiberias waar volwassenen uit de hele wereld naartoe komen om zich te laten dopen. Voor velen is dat een zeer emotionele gebeurtenis.

In Jeruzalem gaat Erica onder meer naar de Klaagmuur en de Heilig Grafkerk, de plek waar Jezus gekruisigd en begraven zou zijn. Ze gaat ook langs bij een school waar Arabische én Israëlische kinderen samen in de klas zitten. Tot slot bezoekt Erica Bethlehem en de noordelijke stad Safed, waar ze zich laat onderwijzen in de mystiek van de Kabbala.

Aflevering 4 – Myanmar – vrijdag 30 december om 22.20 uur op NPO 1
Erica Terpstra bezoekt Myanmar, het voormalige Birma. Birma is jarenlang een militaire dictatuur geweest. Erica bezoekt de spectaculaire boeddhistische heiligdommen van het land, die vaak ronduit sprookjesachtig aandoen. Natuurlijk maakt ze ook kennis met de inwoners van dit bijzondere land. Erica is getuige van een zeer luidruchtig offerfeest voor geesten.

Daarnaast bezoekt ze het Inlemeer, waar het dagelijks leven zich op het water afspeelt. Erica is daar bij een ceremonie waarin jonge jongens, verkleed als prins, een initiatie tot monnik ondergaan. Tot slot vergeet ze niet de lokale - soms zeer exotische - keuken aan een onderzoek te onderwerpen.

Over Erica op Reis
De mensen staan centraal in Erica op Reis. Erica leert lokale bewoners kennen en laat zich onderdompelen in onbekende culturen, rituelen en gewoontes.

Erica op Reis
Vrijdag 23 en 30 december 2016
Om 22.20 uur op NPO 1
Presentatie: Erica Terpstra

www.facebook.com/EricaOpReis | @Ericaopreis | #Ericaopreis