Hilversum,
15
april
2022
|
12:10
Europe/Amsterdam

Eigenzinnige Emmy Postma jaagt droom na in Kasteelvrouwe Emmy bij MAX

Dinsdag 31 mei

De avonturen van het charmante echtpaar Emmy en Rutger, bekend van Ik Vertrek, zijn weinig mensen ontgaan. Het leek de ietwat chaotische Emmy zo leuk: een eigen kasteel in Frankrijk. Dat haar romantische ideaalbeeld haar zakelijke blik wat vertroebelde, bleek al snel na de aankoop van het kasteel. Het opknappen is een grotere klus dan gedacht, maar desalniettemin gaat Emmy onverschrokken door. Kasteelvrouwe Emmy, met voice-over door André van Duin, is vanaf dinsdag 31 mei om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

De 62-jarige Emmy probeert in korte tijd een vervallen Frans kasteel van 300.000 euro op te knappen. Het kasteel telt maar liefst zeven slaapkamers en zes hectare grond. Ze wil het gebouw opknappen en er chambres d’hôtes creëren. Hiermee komt de langgekoesterde droom van Emmy uit. Een droom die haar man Rutger (70) niet deelt. In plaats van meeverhuizen naar het Franse Douzillac, blijft hij achter op zijn woonboot in ‘t Gooi. Emmy staat er dus grotendeels alleen voor. Maar met haar optimisme en doorzettingsvermogen staat niets haar in de weg.

Kasteelvrouwe Emmy, aflevering 1 - dinsdag 31 mei om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Emmy leeft van dag tot dag. In drie jaar tijd heeft ze twee kamers opgeknapt voor betalende gasten. Hiermee hoopt ze de restauratie van het kasteel verder te kunnen bekostigen. Maar dat schiet nog niet erg op; het pand is nog altijd niet wind- en waterdicht. Maar Emmy laat zich niet gek maken. Ze probeert een raam te openen om van het uitzicht te kunnen genieten, maar daardoor ziet ze ook gelijk hoe beroerd de dakgoot eraan toe is. Er komen gasten, dus dan moeten de kamers er tiptop uitzien. Wat betreft klussen mag ze dan chaotisch zijn, als het op styling aankomt is Emmy een pietje-precies. Omdat Rutger voor een halfjaar naar Frankrijk wil komen, verhuurt hij zijn woonboot. Hij wil zelf ervaren hoe het Franse leven bevalt. Maar vlak voor vertrek wordt hij opgeroepen door het ziekenhuis, voor een knieoperatie. Emmy moet ondertussen in Frankrijk voor de gasten zorgen. Dat levert een dubbel gevoel op. Tot overmaat van ramp valt constant de stroom uit in het kasteel én gaat het brandalarm af. Emmy regelt een elektricien om het probleem op te lossen, maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

Informatie over de overige afleveringen van Kasteelvrouwe Emmy verschijnt gefaseerd op onze perssite

Kasteelvrouwe Emmy
Vanaf dinsdag 31 mei
Om 20.30 uur op NPO 1

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag. 

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | #KasteelvrouweEmmy