Hilversum,
23
december
2019
|
09:09
Europe/Amsterdam

Eerste bakker verlaat de tent: exclusief interview nu te lezen op Heelhollandbakt.nl

Zojuist is bekendgemaakt wie als eerste de Heel Holland Bakt-tent moest verlaten. Het avontuur stopte helaas voor ingenieur Ingmar. In een exclusief interview op onze website blikt hij terug op zijn bakervaring in de tent.

Een deel van het interview met Ingmar is hieronder te lezen. Het gehele interview met Ingmar is te vinden op Heelhollandbakt.nl. Hier mag uit geciteerd worden onder vermelding van de website Heelhollandbakt.nl.

Eerste bakker verlaat de tent: ‘Het doet me pijn als ik eten weg moet gooien’
Ingmar ziet zichzelf niet als een doorsnee Heel Holland Bakt-type. Als ingenieur is hij de hele dag bezig met cijfers en rekenmodellen. Thuis bakt hij graag een taart voor zijn vrouw Anouk of zijn collega’s. “Ik vind het heel leuk als mensen mij anders zien dan alleen een man die goed kan rekenen.”

“Ik heb me voor de grap aangemeld”
Ingmar woont samen met Anouk en dochter Saga in een modern appartementencomplex in Leiden. Vanuit zijn raam heeft hij een wijds uitzicht over de stad met in de verte een rij windmolens. “In mijn nieuwe baan ontwerp ik torens voor grote windturbines die op zee worden geplaatst. Dus dit uitzicht past wel bij mij.”

Thuis is Ingmar vaak in de keuken te vinden en Anouk gaf hem dat ene zetje om mee te doen aan Heel Holland Bakt. “Ik heb me voor de grap aangemeld, echt met het idee dat ik het toch niet zou worden. Maar toen mocht ik ineens met twee taarten naar Amsterdam komen en daarna nog een keer naar de bakkerij van Robèrt. Ik vind het heel leuk om te laten zien dat een man zoals ik graag bakt en daar op zijn eigen manier plezier uit haalt.”

“Die klok is niet leuk”
Bakken is voor Ingmar een manier om te ontspannen, maar in de tent was het heel andere koek. “Niemand van ons vond het leuk om te bakken met de klok. Toch was ik niet heel erg gestrest in de tent, voor mijn gevoel had ik alles onder controle.” Ingmar had daarom ook niet verwacht dat hij als eerste zou afvallen in de wedstrijd, een teleurstelling die hij wel even weg moest slikken. ''Ik had me zo goed voorbereid maar op de tweede dag was Robèrt niet tevreden over het recept dat ik gebruikte voor mijn botercrème en daar werd ik flink op afgerekend. Ik ben best ver gekomen in de wedstrijd, maar dat voelt niet zo als je de eerste bent die afvalt.”

Duurzaam bakken
Met het ontwerpen van windmolens probeert Ingmar een bijdrage te leveren aan een groene wereld. En ook thuis is hij daar heel bewust mee bezig. “Bij het bakken gebruik altijd afwasbare spuitzakken en ik kan trots zeggen dat ik bijna geen eten heb weggegooid tijdens Heel Holland Bakt. Ik heb heel veel taarten ingevroren of met een smoesje op mijn werk uitgedeeld. Tijdens het bakken gebruik je vaak roomboter en als je bedenkt dat een koe daarvoor zo haar best heeft gedaan, dan is het toch erg om het zomaar weg te gooien. En als er toch iets in de keuken mislukt dan doe ik de ganzen bij ons in de buurt er een plezier mee, want die eten echt alles. Zo komt het toch weer in de kringloop van het leven terecht.”

Lees het gehele interview op onze website Heelhollandbakt.nl. Citeren is toegestaan onder vermelding van de website Heelhollandbakt.nl.

Meer Ingmar
Thuisbakker Ingmar is te zien op woensdag 25 december in de eerste aflevering van Doorbakken om om 21.45 uur op NPO 1. Doorbakken, gepresenteerd door Irene Moors, gaat wekelijks in op het centrale thema en de gebeurtenissen in Heel Holland Bakt. Irene Moors voert gesprekken met gasten op diverse bijzondere locaties afgewisseld met reportages waarin Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven dieper ingaan op Heel Holland Bakt-thema’s, ingrediënten en tradities. Op dinsdag 7 januari 2020 is Ingmar te gast bij Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1.

Heel Holland Bakt seizoen 7
Elke zondag om 20.20 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven

www.heelhollandbakt.nl | facebook.com/heelhollandbakt | instagram.com/heelhollandbakt | @HeelHollandBakt | #HHB 

Meer Heel Holland Bakt? Download de HEEL HOLLAND BAKT-APP.

Heel Holland Bakt, geproduceerd door Blue Circle, is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off, naar format van Love Productions.