Hilversum,
29
maart
2018
|
16:26
Europe/Amsterdam

Een unieke Koningsdag met MAX vanaf Paleis Soestdijk!

Vrijdag 27 april

Net als voorgaande jaren viert MAX Koningsdag geheel in stijl op Paleis Soestdijk. De MAX-programma’s Tijd voor MAX en Hallo Nederland zenden op deze feestelijke dag live uit vanaf het paleis. Op deze mooie dag is er een éxtra live-uitzending: MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, gepresenteerd door Jan Slagter.

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, vrijdag 27 april vanaf 14.00 uur op NPO 1
In deze feestelijke uitzending interviewt Jan Slagter diverse gasten. Jon van Eerd vertelt over zijn bijzondere ontmoeting met prinses Beatrix. Máxima-fan Sandra Ysbrandy maakt voor deze feestelijke dag koningsdaghapjes. Carel Kraayenhof vertelt over zijn contact met het koningspaar en verlaat Paleis Soestdijk niet zonder op te treden. Fred Lammers, koningshuisdeskundige, was jarenlang vaste gast op Paleis Soestdijk en voerde vele gesprekken met prins Bernhard. Zijn meest bijzondere anekdotes deelt hij in deze uitzending. The BlueBirds, bestaande uit de Elkse DeWall, Krystl en Rachèl Louise, treden op en zitten aan tafel. En niemand minder dan Hans Klok geeft een magisch tintje aan deze uitzending. Hij zit aan tafel én laat het publiek versteld staan met een van zijn acts! Tot slot komt Mister Eurovision langs. Eén van zijn bijzonderste optredens was die in 1980 op het kroningsfeest van prinses Beatrix. Op vrijdag 27 april komt hij bij ons zingen: Johnny Logan.

Tijd voor MAX, vrijdag 27 april om 16.20 en 17.10 uur op NPO 1
Sybrand Niessen en Martine van Os verruilen Studio 23 voor een dubbele uitzending van Tijd voor MAX op Paleis Soestdijk. Met koningshuisdeskundige Justine Marcella, conservator van Paleis Het Loo Paul Rem en Máxima-kenner Josine Droogendijk, bespreken zij bij Tijd voor MAX de actualiteit van de dag. Dionne Stax staat de gehele dag langs de koninklijke route in Groningen en vertelt Sybrand en Martine wat ze allemaal heeft meegemaakt. Groningers die koning Willem-Alexander en koningin Máxima die dag de hand schudden, zullen naar ons afreizen om hun ervaringen te delen. Ook Maya Meijer-Bergmans, eigenaresse van Paleis Soestdijk, schuift aan. In de keuken zwaaien Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de scepter. Pia Douwes, die Elisabeth zal spelen in het openluchtevenement met de gelijknamige naam op Paleis Soestdijk treedt op. Yentl en De Boer schrijven speciaal voor Tijd voor MAX een Koningsdaglied.

Hallo Nederland, vrijdag 27 april vanaf 18.25 uur op NPO 2
Ook Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij zijn op MAX Koningsdag aanwezig. Zij doen verslag van de feestelijke activiteiten in het land. Zo wordt er aandacht besteed aan de zussen Miranda en Brigitta, die optreden als polderdiva’s in fantasiekostuums. Ook is er een marktstrijd; presentatrice Mascha de Rooij en verslaggever Jeroen de Werdt gaan op zoek naar waardevolle items op de vrijmarkt in Utrecht. Wie van hen komt terug met de meest waardevolle aankoop?Vier Koningsdag met MAX op Paleis Soestdijk! De verschillende programma’s in de schitterende paleistuinen kunnen worden bijgewoond. Daarnaast is het mogelijk om door de prachtige tuinen van het paleis te wandelen, het paleis te bezichtigen én om de diverse optredens bij te wonen.Kijk voor meer informatie op www.omroepmax.nl/koningsdag..

Kijk voor meer informatie op www.omroepmax.nl/koningsdag.

MAX KoningsdagVrijdag 27 april 2018
Locatie: Paleis Soestdijk
www.maxvandaag.nl | Facebook.com/OmroepMAXlive | @OmroepMAXlive