Hilversum,
20
april
2021
|
11:26
Europe/Amsterdam

Een unieke Koningsdag met MAX!

Dinsdag 27 april

Volgende week viert MAX Koningsdag weer geheel in stijl. Tijd voor MAX zendt live uit vanaf Paleis Soestdijk en er is een extra live-uitzending: MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, gepresenteerd door Jan Slagter. In aanloop naar Koningsdag blikken we in Oranje Boven terug op de afgelopen Konings- en Koninginnedagen, en ook op radio en MAX Vandaag wordt stilgestaan bij deze, ondanks alle beperkingen, feestelijke dag. Hieronder een overzicht.

Oranje Boven, vrijdag 23, zaterdag 24 en maandag 26 april om respectievelijk 16.35, 17.05 en 16.35 uur op NPO 1
In Oranje Boven duikt MAX in de geschiedenis van Koningsdag. In 1885 begon die traditie als Prinsessendag. Ruim een eeuw lang werd daarna Koninginnedag gevierd, om vanaf 2014 als Koningsdag door het leven te gaan. Hoe is deze oer-Hollandse feestdag ontstaan? Wat waren de hoogtepunten en bijzondere momenten door de jaren heen? En hoe gaven de opeenvolgende vorsten een eigen draai aan de viering van hun verjaardag? Dat en meer in het drieluik Oranje Boven.

TinekeShow, dinsdag 27 april tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 5
Op dinsdag 27 april wordt Tineke de Nooij 80 jaar. Daarom is ze eenmalig weer doordeweeks te horen tussen 12.00 en 14.00 uur. Het belooft een bijzondere uitzending te worden. The LSB Experience voorziet het verjaardagsfeestje van heerlijke livemuziek.

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, dinsdag 27 april vanaf 13.25 uur op NPO 1
Op Koningsdag zendt MAX vanaf 13.25 uur op NPO 1 de speciale live-uitzending MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk uit. Tijdens deze feestelijke uitzending ontvangt Jan Slagter diverse gasten. Zo is de winnaar van Heel Holland Bakt: Elizabeth aanwezig, schuift André van Duin aan, zit Justine Marcella aan tafel, en komt de 92-jarige Tine Ronkes langs om haar brief aan de koning voor te dragen. Daarnaast kan de kijker genieten van verschillende muzikale optredens; OG3NE, Gerard Joling en Popkoor Prestige onder leiding van Ton van Diepen zijn van de partij.

Tijd voor MAX, dinsdag 27 april om 16.15 en 17.10 uur op NPO 1
Sybrand Niessen en Martine van Os verruilen dinsdag 27 april Studio 23 voor een dubbele uitzending van Tijd voor MAX op Paleis Soestdijk. Samen met koningshuisdeskundigen Josine Droogendijk en Jeroen Snel nemen Martine en Sybrand de dag door. Ook Tanja Jess en Charly Luske zijn te gast, Charly zingt één van de favoriete nummers van koning Willem-Alexander. Om 16.30 uur is de Nationale Toost, in aanwezigheid van de burgemeester van Eindhoven en Pieter Verhoeve, voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV). Directeur Frans van der Avert vertelt over de metamorfose van Paleis Soestdijk'. In de keuken staan Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden, om heerlijk eten met een koninklijk randje te bereiden. 

MAX Vandaag
Ook op MAX Vandaag wordt uiteraard stilgestaan bij Koningsdag. Het is een dag die veel mensen thuis zullen beleven. MAX Vandaag zorgt daarom voor (online) vermaak, onder meer in de vorm van gezellige Koningsdag-spelletjes.

Koninklijke Tompouce Challenge
Oranje boven! Omroep MAX komt met de Koninklijke Tompouce Challenge van Heel Holland Bakt. Helaas vieren we Koningsdag dit jaar wederom niet samen, maar we kunnen wél samen aan de bak. Meedoen kan door een creatieve én koninklijke tompouce te maken en de foto in te sturen via heelhollandbakt.nl of de HHB-app en te delen op social media met de hashtag #HHB. Op Koningsdag wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn.

MAX Koningsdag
Dinsdag 27 april

MAXVandaag.nl | Facebook.com/OmroepMAXlive | @OmroepMAXlive | #MAXKoningsdag