Hilversum,
02
november
2018
|
09:45
Europe/Amsterdam

Een privé-optreden van Karin Bloemen voor Yvonne in MAX Maakt Mogelijk

Zaterdag 10 november zendt MAX om 18.00 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van MAX Maakt Mogelijk uit, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In deze aflevering onder meer aandacht voor Yvonne, die de ziekte van Huntington heeft.

Yvonne is zestig jaar en heeft de ziekte van Huntington, een erfelijke ziekte die de hersenen aantast. Inmiddels lijden meer dan twintig familieleden aan deze dodelijke ziekte. Yvonne zelf zit in het laatste stadium. Fysiek kan ze nog maar weinig zelf, maar genieten van muziek doet Yvonne nog wel. Ze geniet het meest van de stem van Karin Bloemen. Jan Slagter regelt een privé-optreden van de veelzijdige artieste, speciaal voor Yvonne.

Op het platteland van Moldavië hebben ouderen overal tekort aan. Maar het meest essentiële: eten, ontbreekt bij alle veertig ouderen in het rotsachtige dorpje Rogojeni. Het pensioen van dertig euro is niet toereikend. En vooral tijdens de winter is het moeilijk om aan eten te komen. Mensen kunnen hun huisje niet uit en zijn overgeleverd aan wat ze bewaard hebben in de zomer. MAX Maakt Mogelijk wil met hulp van de kijker alle veertig ouderen, elke maand, een voedselpakket brengen ter waarde van 25 euro.

MAX Maakt Mogelijk
Zaterdag 10 november
Om 18.00 uur op NPO 2
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXMaaktMogelijk