Hilversum,
05
februari
2018
|
09:52
Europe/Amsterdam

Een nieuwe reeks De Olympische genen van… op MAX Vandaag en NPO 2

MAX bezoekt ter gelegenheid van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang de trotse (groot)ouders van zeven olympische sporters. In de serie zien we onder anderen familieleden van Sjinkie Knegt, Jorien ter Mors en Kjeld Nuis. De Olympische genen van... is vanaf 7 februari te zien op MAX Vandaag én van 12 t/m 15 en 20 t/m 22 februari rond 16.30 uur op NPO 2.

MAX blikt met de (groot)ouders van olympische sporters terug op het leven van hun (klein)kind en kijkt met ze vooruit naar de spelen van Pyeongchang. Welke bijdrage leverden de (groot)ouders aan de sportieve ontwikkeling, wat herkennen zij van zichzelf in de jonge topsporters en hoe beleven ze de wedstrijden van hun (klein)kinderen? In de zevendelige serie komen aan het woord: de moeders van shorttracker Sjinkie Knegt en schaatsster/shorttrackster Jorien ter Mors, de ouders van schaatser Jorrit Bergsma, skeletonster Kimberley Bos, schaatsster Marrit Leenstra, shorttracker Dylan Hoogerwerf én de vader, moeder, opa en oma van schaatser Kjeld Nuis.

De moeder van Sjinkie Knegt vertelt over haar zoon, die shorttracken in Nederland op de kaart heeft gezet. Thuis in Friesland sleutelt Sjinkie echter het liefst aan oude auto’s. Ook de moeder van schaatsster Jorien ter Mors komt in De Olympische genen van… aan het woord. Ze heeft speciaal voor Korea mutsen gehaakt en is helemaal klaar om Jorien aan te moedigen. Jorrit Bergsma, de Friese schaatser, leerde het schaatsen op natuurijs. Vanuit zijn ouderlijk huis, een woonboot, kon hij als kind eenvoudig het ijs betreden. De ouders van Jorrit vertellen vol trots over hun zoon. De vader en opa van Kjeld Nuis waren allebei sportleraar. Kjeld heeft het sporten dus niet van een vreemde. Hij was drie jaar oud toen hij met zijn oma door de kamer schaatste en ervan droomde net zo goed te worden als Rintje Ritsma.

In aanloop naar de Paralympische Spelen in maart spreekt MAX ook nog met de (groot)ouders van paralympiërs Bibian Mentel, Jeroen Kampschreur en Linda van Impelen.

De Olympische genen van…
Vanaf 7 februari op www.maxvandaag.nl
12 t/m 15 en 20 t/m 22 februari rond 16.30 uur op NPO 2
9 t/m 11 en 14 t/m 16 februari op verschillende tijden op NPO 1