Hilversum,
20
juli
2016
|
16:59
Europe/Amsterdam

Een nieuwe aflevering van Zwarte Zwanen

Vrijdag 22 juli om 20.55 uur op NPO 2

Aanstaande vrijdag om 20.55 uur op NPO 2 zendt MAX aflevering 5 van de docuserie Zwarte Zwanen uit. Presentator en journalist Cees Grimbergen beschouwt hierin kritisch de Nederlandse pensioenwereld. Ook in deel 5 kan Grimbergen op weerstand rekenen.

Toch krijgt hij toegang tot MN; met 117 miljard euro één van de grootste beleggers van het land. Directeur René van de Kieft legt uit aan welke verleidingen hijzelf en zijn vermogensbeheerders blootstaan.

Voorts is er aandacht voor de Code Pensioenfondsen en voor de Monitoringcommissie die toezicht houdt op de naleving van de coderegels. Voorzitter van die commissie is Margot Scheltema, ook commissaris van een farmaceutisch bedrijf waarin pensioenfonds ABP belegt én commissaris van De Nederlandsche Bank. Is hier sprake van belangenverstrengeling die door de Code Pensioenfondsen wordt verboden? Margot Scheltema geeft antwoord.

Ook gaat MAX in Zwarte Zwanen na of de coderegel ‘beheerst beloningsbeleid’ wordt nageleefd. Passen hier gouden handdrukken van miljoenen euro’s bij? Zwarte Zwanen geeft nadere uitleg. En wat doet een voormalig Goldman Sachs-topman in het toezicht op pensioenfondsen van De Nederlandsche Bank? In het MAX-programma helderheid over de vele ‘dubbele petten’ in de pensioenwereld.

MAX: Zwarte Zwanen 5
Vrijdag 22 juli
Om 20.55 uur op NPO 2

www.MAXVandaag.nl