Hilversum,
27
december
2019
|
17:04
Europe/Amsterdam

Een feestelijk begin van 2020 bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 28 december 2019 tot vrijdag 3 januari 2020

Van zaterdag 28 december tot en met vrijdag 3 januari staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
In de laatste Wekker-Wakker-Weekend! van het jaar praat Jan Rietman op zaterdag 27 december met Ad Visser over zijn bijzondere rol bij de musical Lazarus over David Bowie volgend jaar. In De Liefde Voor Muziek staat ABBA centraal, bekend van onder meer de hit Happy New Year. De opmerkelijkste country-hits van 2019 hoort de luisteraar in Country Roads. In Het Gevoel van de Evergreen Top 1000 onderzoekt Jan samen met de luisteraars wat een echte evergreen is. Verder, zoals gebruikelijk Los Vast Live, Het weekend gevoel en aandacht voor legendarische muzikale helden.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Maandag 30 december start Jeroen van Inkel met de Muziektombola. Aan de hand van een thema mogen luisteraars liedjes aanvragen. Ook spreekt Jeroen met Irene Moors over de nieuwe afleveringen van Heel Holland Bakt en Doorbakken. Je dag is goed start het jaar rustig met de mooiste ballads ooit gemaakt. Joris Kreugel gaat verder met zijn tocht kriskras door Nederland. Hij gaat op zoek naar mooie mensen met echte verhalen. Op vrijdag 3 januari is cabaretier Roel C. Verburg er weer om met een zelfgeschreven lied de week door te nemen.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
De MAX! staat helemaal in het teken van de jaarwisseling. Met een terugblik, een vooruitblik en een aantal fantastische optredens gaan Henkjan Smits en Manuëla Kemp weer een fantastisch jaar tegemoet.

Maandag 30 december treedt Darlyn op als aflsuiter van het jaar. De afgelopen maand hoorde je hun nieuwe single regelmatig voorbijkomen op NPO Radio 5, maar ook onder een bekende tv-reclame. Ze spelen hun single in een bijzondere akoestische uitvoering in de laatste De MAX! Kantoorsessie van 2019.

Dinsdag 31 december kijkt De MAX! terug op 2019. Henkjan draait de beste live-optredens uit De MAX! en blikt terug op de muzikale hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Woensdag 1 januari begint Manuëla het nieuwe jaar met de vooruitblik naar 2020 en draait de fijnste muziek voor bij de oliebollen en champagne op nieuwjaarsdag.

Donderdag 2 januari Komt Output One 2 langs in de studio. Natuurlijk treedt de band ook op in De MAX! Kantoorsessie.

Henkjan en Manuëla ontvangen vrijdag 3 januari Berenice van Leer. Berenice deed in 2017 mee aan The Voice of Holland en wist op die manier haar stem bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Met livemuziek van Philippe Elan en George Baker begint TinekeShow het nieuwe jaar op een rustgevende en mooie manier.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goedWekker-Wakker-Weekend!TinekeShowDe MAX!Haandrikman!, en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).