Hilversum,
07
november
2018
|
15:48
Europe/Amsterdam

Een bijzondere opdracht voor Lies in MAX Maakt Mogelijk

Zaterdag 17 november zendt MAX om 18.00 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van MAX Maakt Mogelijk uit, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In deze aflevering onder meer aandacht voor Lies, die graag haar persoonlijke verhaal wilt delen.

De Amsterdamse arts Abdelali zet zich al jaren in om de allerarmsten in Marokko, het geboorteland van zijn ouders, van medische hulp te voorzien. Voor ouderen zijn dat vooral gratis oogoperaties om te voorkomen dat ze blind worden. In Marokko zijn naar schatting een miljoen mensen blind als gevolg van slechte hygiëne, eenzijdige voeding en gebrek aan goede medische voorzieningen. In veel gevallen blijkt het om de verwaarloosde oogaandoeningen cataract, oftewel staar, te gaan. Een aandoening die redelijk eenvoudig te verhelpen is middels een operatie. Maar daar hebben de ouderen in Marokko het geld niet voor. Abdelali neemt Jan Slagter mee naar de stad Tanger om een aantal ouderen te bezoeken die blind dreigen te raken. MAX Maakt Mogelijk hoopt met hulp van de kijker zoveel mogelijk ouderen te kunnen helpen met een staaroperatie.

Na een bewogen leven begint Lies uit Lage Mierde op haar zestigste met boetseren. Dit is voor haar een manier om mooie en verdrietige gebeurtenissen uit haar leven te verwerken. Haar grote wens was om haar persoonlijke verhaal te vertellen in het tv-programma De Stoel van Rik Felderhof. Dat gebeurde nooit. Daarom heeft Jan Slagter de beroemde stoel opgehaald bij Rik Felderhof en geeft hij Lies, na al die jaren, een podium om haar indrukwekkende levensverhaal te vertellen. Als dat klaar is, heeft Jan een bijzondere opdracht voor Lies…

MAX Maakt Mogelijk
Zaterdag 17 november
Om 18.00 uur op NPO 2
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXmaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXMaaktMogelijk