Hilversum,
28
november
2017
|
16:23
Europe/Amsterdam

Een bijzondere dag voor thuisfront en militairen dankzij 10e Missie MAX

Maandag 5 december en dinsdag 2 januari

MAX organiseert voor de 10e keer met de thuisfrontorganisaties van Defensie en de Nationale Politie het evenement Missie MAX! Ook dit jaar worden het uitgezonden personeel en hun relaties in de spotlights gezet. Na reizen naar Kosovo, Zuid-Soedan, Afghanistan en Mali gaat Jan Slagter dit jaar op missiebezoek in Litouwen en op Curaçao om persoonlijke videoboodschappen naar uitgezonden militairen te brengen. De registratie van Missie MAX is in twee delen te zien op 25 december en 2 januari op NPO 1.

Missie MAX is opgezet om het thuisfront van uitgezonden militairen en politiefunctionarissen een bijzondere dag te bezorgen. Familie, geliefden en vrienden kunnen een persoonlijke boodschap inspreken. Ook wordt er een live-verbinding tot stand gebracht met verschillende missiegebieden waar Defensie momenteel actief is. MAX-directeur Jan Slagter brengt zelf een deel van deze groeten naar de uitgezonden militairen. Vanwege het 10e seizoen wordt er teruggeblikt naar bijzondere momenten uit de afgelopen jaren van Missie MAX. Minister van Defensie Ank Bijleveld en Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer zijn ook aanwezig op deze speciale dag.

Naast het inspreken van de boodschappen en de live-verbindingen met missiegebieden is er ruimte voor een gevarieerd muzikaal programma. Onder meer Nielson en Sonny’s Inc. treden op. Ook zijn de Missie MAX Stars weer van de partij. Een koor van kinderen van uitgezonden militairen treedt samen met Thomas Berge op tijdens het evenement.

Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer: “Het is mooi om aanwezig te mogen zijn bij Missie MAX en hier te spreken met de familieleden en vrienden van onze mensen. Want ik realiseer mij heel goed dat het gemis onder familie en vrienden groot is, vooral rond de feestdagen. Maar onze mannen en vrouwen in de missiegebieden doen belangrijk werk. Werk dat bijdraagt aan een veiligere wereld. Hier ben ik met recht trots op. Maar ook zeker trots op de onvoorwaardelijke steun en het vertrouwen van het thuisfront.’’

MAX-directeur Jan Slagter: “Nederlandse militairen op missie kunnen de feestdagen niet doorbrengen met hun dierbaren. Met Missie MAX brengen we de uitgezonden militairen en hun familie en vrienden voor even dichter bij elkaar.”

Missie MAX Kerstgroeten
Vanaf maandag 25 december tot en met dinsdag 2 januari is dagelijks op wisselende tijden op NPO 1 Missie MAX Kerstgroeten te zien. Hierin neemt het thuisfront een persoonlijke kerstboodschap op voor hun geliefden.

Missie MAX
Maandag 25 december
Om 17.05 uur op NPO 1

Dinsdag 2 januari
Om 17.05 uur op NPO 1

#missieMAX | @OmroepMAX | www.facebook.nl/OmroepMAX

Meer informatie
www.maxvandaag.nl
www.defensie.nl/onderwerpen/missie-max