Hilversum,
03
juni
2016
|
13:27
Europe/Amsterdam

Eddy Poelmann en Jan Mulder op De Perstribune van MAX

Zondag 5 juni om 12:00 uur op NPO Radio 1

Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van MAX staat zondag 5 juni grotendeels in het teken van het aanstaande EK voetbal. Te gast zijn oud-sportcommentator Eddy Poelmann en oud-international Jan Mulder.

Eddy Poelmann maakte als voetbalcommentator tal van voetbaleindtoernooien mee. Zo was zijn stem te horen bij het Oranje-doelpunt van Wim Kieft op het EK van 1988 tegen Ierland ('een lucky, maar wat geeft het!'). In De Perstribune van MAX vertelt hij hoe een voetbalcommentator naar een eindtoernooi toeleeft.

Columnist en oud-international Jan Mulder kiest komend EK duidelijk partij. Hij is voor Belgiƫ. In aanloop naar het toernooi verschijnt een boek van Jan over de zuiderburen, Duivelskunstenaar. Jan kent het Belgische voetbal als geen ander. Hij kende zijn beste jaren als voetballer bij Anderlecht. Momenteel is hij analist voor de Vlaamse televisie.

Vliegende keep Jules van der Wardt is bij Roland Garros-legende Martin Verkerk. In 2003 bereikte hij de finale van het tennistoernooi van Parijs. Recensent Ron Vergouwen overziet in de rubriek Kassie Kijken de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen televisieweek. Dit keer heeft hij het over voyeuristische tv.

De Perstribune van MAX wordt zondag gepresenteerd door Elles de Bruin en Govert van Brakel.

MAX: De Perstribune
Zondag 5 juni 2016
Vanaf 12.00 uur op NPO Radio 1
Presentatie: Elles de Bruin en Govert van Brakel
www.deperstribune.nl
#DePerstribune