Hilversum,
07
juni
2019
|
16:21
Europe/Amsterdam

Ed Struijlaart en Eva de Roovere te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 8 juni tot en met vrijdag 14 juni staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Op zaterdag 8 juni ontvangt Jan Rietman singer-songwriter Meike van der Veer in Wekker-Wakker-Weekend!. Met haar bespreekt hij het effect dat Duncan Laurence heeft op de nieuwe lichting muziekliefhebbers. In De Liefde voor Muziek staan de legendarische gitaren van Les Paul centraal. Verder is er aandacht voor bijzondere gebeurtenissen die zich door de jaren heen rond het pinksterweekend hebben afgespeeld. 

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Tweede pinksterdag begint rustig in Jeroen van Inkels ochtendshow Je dag is goed. Jeroen draait de beste ballads om heerlijk wakker te worden. Dinsdag 11 juni vertelt pitreporter Jack Plooij over zijn nieuwe boek met verhalen uit de pit. En luisteraars kunnen platen aanvragen in de tombola. Op woensdag 12 juni belt Jeroen met Guus Meeuwis. Zijn concerten Groots met een zachte G gaan bijna van start. Dit jaar begint de concertserie met een speciale junioreditie.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste nummers en natuurlijk een belletje met de jarige van de dag. 

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Op dinsdag 11 juni is de Belgische singer-songwriter Eva de Roovere te gast in Club de MAX!. Zij werd bekend met de grote hit Fantastig toch en heeft nu haar nieuwe Nederlandstalige plaat La Loba uitgebracht. Op woensdag 12 juni ontvangen Henkjan Smits en Manuëla Kemp de Amsterdamse coverband The Hengles in de studio.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
In TinekeShow verheugt Tineke de Nooij zich weer op livemuziek in haar uitzending. Op vrijdag 14 juni is zanger en gitaarman Ed Struijlaart te gast. Hij heeft in 2010 alle schepen achter zich verbrand en is volledig voor zijn muziek gegaan. En met succes! Ed mag zich nu één van de bekendste singer-songwriters van Nederland noemen.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX!, Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).