Hilversum,
21
september
2023
|
12:55
Europe/Amsterdam

Duurzaamheid en klimaat staan centraal in Dorrestijn en Het Regenworm Dilemma bij MAX

In het nieuwe programma Dorrestijn en Het Regenworm Dilemma neemt cabaretier Hans Dorrestijn de kijker mee in de wereld van duurzaamheid en klimaat. Hij gaat in gesprek met bekende en minder bekende mensen die ieder op hun eigen wijze bezig zijn met oplossingen voor onze klimaatproblemen. Met alle grote en kleine hinderpalen die daarbij om de hoek komen kijken. Moeten we bijvoorbeeld nu echt allemaal aan de zonnepanelen, terwijl daaronder nog geen regenworm kan leven? Dit ongewervelde diertje zorgt in ieder geval in het hoofd van Hans al voor een dilemma! Dorrestijn en Het Regenworm Dilemma is te zien vanaf maandag 23 oktober om 19.55 uur bij MAX op  NPO 2.

Op geheel Dorrestijnse wijze gaat Hans Dorrestijn het gesprek aan met zijn gasten. In elke aflevering staat een ander thema centraal. Met zanger en pianist Ruben Hein duikt Hans in het thema Biodiversiteit, met chef-kok Sharon de Miranda wordt het thema Voeding besproken, acteur Waldemar Torenstra geeft Hans een rondleiding op de duurzaamste drijvende woonwijk van Europa en actrice en presentatrice Jennifer Hoffman en Hans nemen de kleding(consumptie)maatschappij onder de loep.

Duurzaam wonen – Waldemar Torenstra - maandag 23 oktober om 19.55 uur bij MAX op NPO 2
Cabaretier Hans Dorrestijn gaat op bezoek bij acteur en presentator Waldemar Torenstra. Hij woont in de duurzaamste drijvende woonwijk van Europa. De bewoners van dit initiatief werken intensief samen en bundelen hun krachten. Onder leiding van buurvrouwen Amber Beernink en Lynn Zebeda zijn zowel drijvende tuinen als een speelpark gerealiseerd. 

Kijk voor meer informatie over de afleveringen van Dorrestijn en Het Regenworm Dilemma op onze perssite.

Dorrestijn en Het Regenworm Dilemma
Vanaf maandag 23 oktober 
Om 19.55 uur bij MAX op NPO 2
Presentatie: Hans Dorrestijn

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn