Hilversum,
31
oktober
2018
|
12:47
Europe/Amsterdam

Droomhuis Gezocht! - informatie aflevering 4 en 5

Op donderdag 22 en 29 november 2018 om 21.30 uur zendt MAX nieuwe afleveringen van Droomhuis Gezocht! uit. In de vierde aflevering helpt Sybrand Niessen Anne en Marco, die een huis zoeken op de Azoren. In aflevering 5 reizen we af naar Hongarije, waar Harold en Dirk het stulpje uit hun dromen in de buurt van Boedapest zoeken.

Informatie over eerdere afleveringen uit dit seizoen is te vinden op de perssite van MAX.

Aflevering 4: De Azoren – donderdag 22 november om 21.30 uur op NPO 1
Marco en Anne kenden elkaar nog maar een paar weken toen ze besloten samen op vakantie naar São Miguel te gaan, het grootste eiland van de Azoren. Dat was meteen geweldig. Zowel hun liefde voor elkaar als de liefde voor het eiland. Bijna elk jaar zijn ze minstens één keer teruggegaan naar de Azoren. Marco heeft veel gereisd met de Marine, Anne had veel gereisd voor haar studie en werk. Beiden zaten niet vast aan een toekomst in Nederland en zodoende ontstond al vrij snel het plan om te gaan emigreren.

Carrie ten Napel gaat op zoek naar de walvis. Tot 1986 werd er op de Azoren nog volop op walvissen gejaagd. Tegenwoordig heeft de traditionele walvisvangst plaatsgemaakt voor ecotoerisme en worden de walvissen gebruikt voor educatie, research of gewoon om van te genieten. Maar of zij de walvis ook echt in het vizier krijgt…?

Carrie gaat ook naar een van de vele natuurlijke geisers die op het eiland te vinden zijn. De dampende bronnen worden gebruikt om in te baden, maar ook om in te koken. En ze spreekt met Maria, eigenaresse van de enige theeplantage van Europa.

Aflevering 5: Hongarije – donderdag 29 november om 21.30 uur op NPO 1
Hongarije is een Republiek in Midden-Europa, ligt midden in het Donaubekken en wordt omringd door de Karpaten. De Hongaarse poesta is het meest uitgestrekte steppegebied van Europa. Harold en Dirk zoeken een huis waar ze aan kunnen klussen. Dirk heeft twee rechterhanden en houdt er van het huis in hun eigen stijl af te maken.

In Hongarije staat ook een van de beroemdste keizerlijke paleizen uit de geschiedenis; Het Sissi Paleis. Het barokke kasteel werd gebouwd aan het begin van de 18e eeuw door Antal Grassalkovich. Na 1867 werd dit kasteel het favoriete buitenverblijf van Frans-Jozef en Keizerin Elisabeth, oftewel Sissi. En een bezoek een de hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken.

Droomhuis Gezocht Online
Ook nieuw dit seizoen: Droomhuis Gezocht Online. In deze webserie bezoekt Carrie ten Napel oud-droomhuizenzoekers in Nederland. Zij vertellen haar hun persoonlijke verhaal. Wat is er gebeurd na de televisie-uitzending van Droomhuis Gezocht? Onder anderen Gerrit en Elles (Duitsland, Sauerland - 2017) en Ben en Silvana (Puglia, Italie - 2013) komen aan het woord. Elke donderdagochtend verschijnt er een nieuwe video op www.MAXVandaag.nl


​De onderstaande afbeeldingen mogen in het kader van de promotie van Droomhuis gezocht aflevering 4 en aflevering 5 gebruikt worden onder vermelding van MAX