Hilversum,
03
november
2020
|
16:35
Europe/Amsterdam

Droomhuis Gezocht: aflevering 4

Vrijdag 20 november

Vrijdag 20 november rond 20.30 uur zendt MAX op NPO 1 een nieuwe aflevering van Droomhuis Gezocht uit. Carrie ten Napel gaat opzoek naar een droomhuis voor Mart en Marita. Om het droomhuis te vinden reist ze met het echtpaar af naar Duitsland.

Mart en Marita zijn al 50 jaar getrouwd en werken allebei niet meer, maar dat betekent niet dat ze zich vervelen. Ze houden erg van de natuur en trekken er dan ook graag op uit. Zo fietsen ze graag en doen ze iedere vrijdag aan nordic walking. Ze zoeken geregeld de rust op met hun camper. Ze zijn lid van de nudistenvereniging, en Marita is tevens actief als bestuurssecretaris van een Brabantse nudistencamping.

De rust en de ruimte van de Duitse deelstaat Nedersaksen spreekt Mart (65) en Marita (67) erg aan. Met een budget van 100.000 euro zoekt Carrie een huisje voor ze, net over de grens. Daarbij kan Carrie ze van tips voorzien waar ze op moeten letten bij de aankoop van een huis. Mart en Marita krijgen informatie en handreikingen over hoe zij op een verantwoorde manier tot een goede keuze kunnen komen. Carrie laat het echtpaar niet drie, maar vier huizen zien. Het vierde huis is een hele speciale optie. Dit allemaal op 1,5 meter afstand.

Nedersaksen heeft als een na grootste deelstaat van Duitsland veel te bieden. Het is de enige deelstaat met zowel zee, uitgerekte zandstranden als bergen. Het gebied in het noordwesten van Duitsland grenst aan ons eigen land, de Noordzee en nog 8 andere deelstaten. Het is ongeveer even groot als ons land en telt bijna 8 miljoen inwoners.

Carrie laat in deze aflevering zien dat Nedersaksen veel Nederlandse invloeden kent. Zo bezoekt ze het kasteel waar Koningin Emma graag kwam. Het kasteel betreedt Carrie per trap, maar gaat abseilend langs de kasteelmuren naar beneden. Een ander Nederlands tintje vindt ze in het kleine havenplaatsje Greetsiel. Daar drinkt ze, in één van de twee uit Nederland afkomstige molens, een door UNESCO als immaterieel erfgoed erkend kopje thee.

MAX: Droomhuis Gezocht
Presentatie: Sybrand Niessen & Carrie ten Napel
4 afleveringen
Vanaf 30 oktober
Elke vrijdag om 20.30 uur
Bij MAX op NPO 1

www.maxvandaag.nl | #Droomhuisgezocht | www.facebook.com/DroomhuisGezocht