Hilversum,
09
januari
2019
|
11:08
Europe/Amsterdam

Droomhuis Gezocht informatie aflevering 4 (Ierland) en 5 (Spanje)

Vrijdag 25 januari en vrijdag 1 februari om 21.30 uur op NPO 1

Vrijdag 25 januari en 1 februari zendt MAX om 21.30 uur op NPO 1 nieuwe afleveringen van Droomhuis Gezocht uit. In dit programma helpt presentator Sybrand Niessen Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. Vader Jan en zoon Rick zoeken op 25 januari naar hun droomhuis in Ierland, Jildou en Gerrit-Jan zoeken op 1 februari een huis voor hun nieuwe leven in Spanje.

Op basis van hun budget gaat Sybrand op zoek naar geschikte huizen. Daarnaast geeft hij praktische tips waar ze op moeten letten bij de aankoop van een huis. De dromers krijgen informatie en handreikingen hoe zij op een verantwoorde manier tot een goede keuze kunnen komen.

Aflevering 4: Ierland - vrijdag 25 januari om 21.30 uur op NPO 1
Jan is 60 jaar en staat al bijna 40 jaar voor de klas. Zijn zoon Rick is 25 en studeert internationale betrekkingen. Net als zijn vader is hij erg sportief en sleutelt in zijn vrije tijd graag aan oude brommers. De voorkeur van locatie van vader en zoon gaat uit naar het zuidwesten van Ierland: een gebied dat bekend staat om haar overweldigend mooie natuur. Ze zijn op zoek naar een vrijstaand huis met een moderne uitstraling en een aparte ruimte voor eventuele gasten. En dan ook het liefste met uitzicht op zee.

Voor het zuidwesten van Ierland kom je terecht in de provincie Munster. Moeder natuur heeft hier goed haar best gedaan en het is dan ook een geliefde plek onder fietsers en wandelaars. Je vindt hier prachtige uitgestrekte kustlijnen, wilde kliffen en spectaculaire berglandschappen. Onderweg naar een van de huizen komen Jan en Rick in de buurt van een van de favoriete plekken van Jan: Het adembenemende Mizen Head, op het meest zuidwestelijke puntje van Ierland.

Carrie ten Napel maakt de oversteek naar Dursey Island: een eiland dat bekend staat om zijn hoeveelheid schapen. Ze heeft met schaapsherder Gerald Murphy en zijn hond Ship afgesproken om de schapen bij elkaar te houden. Daarnaast bezoekt ze de kleurrijke stad Kinsale en kust een wel heel bijzondere steen.

Aflevering 5: Spanje - vrijdag 1 februari om 21.30 uur op NPO 1
Sybrand gaat met Jildou en Gerrit-Jan op zoek naar hun droomhuis in het zuidoosten van Spanje. Daarvoor reizen zij naar de streek Andalusië. Na heel veel werkzame jaren wil Gerrit-Jan gaan genieten van minder stress en meer rust en ruimte. Maar bovenal wil hij meer dagen in het jaar buiten kunnen zijn in verband met het klimaat. Jildou wil nog een aantal jaarsamen van en met elkaar genieten van het leven.Iedereen kent Andalusië om zijn warme zomer en pittoreske dorpjes, waar je nog echt van het authentieke Spaanse leven kan genieten, maar het staat ook bekend om de Sierra Nevada. Sierra Nevada is Spaans voor besneeuwde bergketen. Je kunt hier echter ook buiten het ski-seizoen van de natuur genieten en prachtige wandelingen maken. Er wordt een bezoek gebracht aan de stad Granada en er wordt antwoord gegeven op de vraag waarom Karel de Vijfde een paleis liet bouwen in het beroemde Alhambra.

MAX: Droomhuis Gezocht
Presentatie: Sybrand Niessen & Carrie ten Napel
Elke vrijdag om 21.30 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/DroomhuisGezocht/ | #DroomhuisGezocht | @DroomhuisMAX

Onderstaande afbeeldingen kunnen ter promotie van Aflevering 4 (Ierland) en 5 (Spanje) gebruikt worden o.v.v. © MAX