Hilversum,
23
oktober
2019
|
10:32
Europe/Amsterdam

Droomhuis Gezocht informatie: aflevering 3 – 6

Maandag 11, 18, 25 november en 2 december om 21.20 uur op NPO 1

Op maandag 11, 18, 25 november en 2 december zendt MAX nieuwe afleveringen uit van Droomhuis Gezocht. In dit programma helpt presentator Sybrand Niessen Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. In deze afleveringen wordt er gezocht naar droomhuizen in Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Noorwegen. Droomhuis Gezocht is wekelijks te zien om 21.20 uur op NPO 1.

Op basis van het budget van de stellen gaat Sybrand op zoek naar drie geschikte huizen. Ook geeft hij praktische tips over waar ze op moeten letten bij de aankoop van een huis. De dromers krijgen informatie en handreikingen hoe zij op een verantwoorde manier tot een goede keuze kunnen komen. Carrie ten Napel bezoekt bijzondere plekken op de droomhuis-bestemming.

Aflevering 3 – Valencia, maandag 11 november, 21.20 uur, NPO 1
Vriendinnen Marit en Charo noemen zich Siamese tweeling, ondanks dat ze geen bloedband hebben. Ze hebben elkaar 15 jaar geleden ontmoet toen ze beiden in een moeilijke periode van hun leven zaten. Sindsdien delen zij lief en leed met elkaar.

Valencia ligt aan de oostkust van Spanje. Na Barcelona en Madrid is het de derde stad van het land. Het weet ook steeds meer Nederlandse toeristen te trekken. Het is een kleinschalige stad, met een authentiek centrum.

Carrie ten Napel komt er in deze aflevering achter hoe belangrijk de sinaasappel voor Valencia is. Daarnaast neemt Carrie een kijkje in de wereld van de zijde; een ambacht dat jurken kan afleveren van meer dan 10.000 euro.

Aflevering 4 – Oostenrijk, maandag 18 november, 21.20 uur, NPO 1
Bianca en Mark willen ontzettend graag een huis in Oostenrijk. De wens is zo groot, dat het huis in Nederland al is verkocht. Oostenrijk is het enige land waar zij een toekomst voor zich zien. Bianca kan als cateringmanager aan de slag en Mark als skileraar. Ook Doenja, één van de twee dochters van Mark, heeft daar een opleiding op het oog. De andere dochter blijft in Nederland.

De deelstaat Karinthië, waar dit stel een huis zoekt, is ook bij veel Oostenrijkers in trek. Het mooie landschap en het aantrekkelijke klimaat, dichtbij Italië en Slovenië, maken deze regio een geliefde plek in Oostenrijk. In de zomer neem je een verfrissende duik in één van de mooie, blauwe meren en in de winter kun je met je ski’s de berg op.

Carrie ten Napel bezoekt één van de bekendste meren van Karinthië. De bekende componist Gustav Mahler heeft hier in de buurt gewoond. Ondertussen smeert Carrie ook haar stembanden voor een cursus jodelen in gepaste kledij.

Aflevering 5 – Frankrijk, maandag 25 november, 21.20 uur, NPO 1
Nathalie en Dirk-Jan hebben elkaar leren kennen tijdens een vakantie in Kroatië. Inmiddels zijn zij tien jaar samen en hebben een latrelatie. Als er een huis bijkomt in Frankrijk, gaan zij één van de twee huizen in Nederland verkopen en voor het eerst samenwonen.

Frankrijk loopt als een rode draad door hun leven. Zo was Nathalie op haar 19e au pair in Parijs. Later is zij andere Franse gebieden gaan ontdekken. Ook Dirk-Jan is geen vreemde in Frankrijk. De natuur is volgens hem prachtig en ook is het allemaal goed bereisbaar. Eén regio steekt er voor het stel met kop en schouders bovenuit: de Charente.

Het gebied de Charente ligt in het midden van Frankrijk. Het gebied is vernoemd naar de gelijknamige rivier in het gebied. Het bestaat hier vooral uit bossen en veel mooie heuvellandschappen.

Carrie ten Napel gaat in deze aflevering 20 meter onder de grond om een wel heel bijzondere kerk te bezoeken. Er is ooit 10 jaar over gedaan om dit ondergrondse gebouw helemaal met de hand uit te hakken. Verder bezoekt zij een indrukwekkende plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog op verzoek van de Nederlandse overheid veel Nederlandse joden zijn opgevangen.

Aflevering 6 – Noorwegen, maandag 2 december, 21.20 uur, NPO 1
De sportieve Arjan en Jolijn hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding sportmanagement. Het stel is erg sportief en zit dan ook niet graag stil. Het liefst springen ze samen op de mountainbike om de natuur in te trekken.

In 2012 kwamen ze voor het eerst in Noorwegen, het land waar Arjan kon gaan wildkamperen. De eerste vakantie in dit land beviel zo goed dat Arjan en Jolijn meerdere keren terug kwamen. Na al die jaren voelen zij zich hier zo thuis, dat er nu concrete plannen zijn voor emigratie.

De regio waar Arjan en Jolijn zoeken, Telemark, ligt op slechts anderhalf uur vliegen van Nederland. Vlakbij de stad Oslo. Het is een veelzijdige regio met veel valleien, watervallen, bossen en bergen. Telemark is behalve een plaats, ook een bekende sport. De Noorse Kristian heeft een opa die een belangrijke stempel op deze sport heeft gedrukt en vertelt haar er alles over. Verder krijgt Carrie een cursus 'hoe om te gaan met lawines' én bezoekt zij een plaats waar het tot 2013 altijd donker was.

Droomhuis Gezocht (7 afleveringen)
Maandag 11, 18, 25 november en 2 december
Om 21.20 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen & Carrie ten Napel
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/DroomhuisGezocht | #DroomhuisGezocht | @DroomhuisMAX