Hilversum,
09
februari
2016
|
10:36
Europe/Amsterdam

Droomhuis Gezocht: informatie aflevering 1 t/m 4

Vanaf maandag 15 februari

Op maandag 15 februari start het zevende seizoen van het MAX-programma Droomhuis Gezocht. Ook dit seizoen volgt presentator Sybrand Niessen mensen die dromen van een (tweede) huis in het buitenland. Sybrand helpt hen om hun droomhuis in het buitenland te vinden. In elke aflevering staat een ander land centraal.

Aflevering 1 – maandag 15 februari om 21.15 uur op NPO 1
Ilja en Edward wonen nu nog in Assen, waar ze naast hun dagelijkse bezigheden een sportief leven leiden. Ze zijn dertien jaar samen en hebben een samengesteld gezin. Met de kinderen de deur uit zijn Ilja en Edward in een andere levensfase gekomen en willen ze hun langgekoesterde droom gaan verwezenlijken: een huis met uitzicht op zee in Ierland. Verder gaat Droomhuis Gezocht op bezoek bij kunstenares Anita Groener. Op 24-jarige leeftijd vertrok zij naar Ierland en ontmoette hier haar Ierse liefde Brian. Inmiddels wonen ze alweer achttien jaar in hun droomhuis aan de rand van Dublin, maar ooit zag dat droomhuis er alles behalve ‘dromerig’ uit.

Aflevering 2 - maandag 22 februari om 21.15 uur op NPO 1
Jannie is geboren op Curaçao en woonde er tot haar twaalfde jaar. In 1959 vertrok ze naar Nederland, maar ze heeft altijd nog een heel groot verlangen naar het eiland gehad. Samen met haar dochter Caroline gaat Jannie terug naar haar ‘roots’ en op zoek naar een veilig huis dichtbij de zee. Met deze wensen gaat Sybrand samen met de dames op zoek naar hun droomhuis en bezoeken ze diverse huizen. Verder gaat Droomhuis Gezocht in deze aflevering op bezoek bij Len Spigt. Samen met haar man en vier kleine kinderen emigreerden zij in 1995 naar Curaçao. Ze vonden op het eiland een landgoed met een vervallen landhuis en gingen de uitdaging aan.

Aflevering 3 - maandag 29 februari om 21.15 uur op NPO 1
Roel en Ingrid wonen in het Noord-Brabantse Eersel; samen kochten ze daar een oude boerderij waar Roel zelf jaren aan heeft geklust. Al meer dan vijftien jaar gaan ze op vakantie naar Zwitserland, maar de wens om zich daar definitief te vestigen wordt steeds groter. Daarom gaat Sybrand met het echtpaar op zoek naar een huis in Zwitserland, in een rustige en stille omgeving. Ook gaat Droomhuis Gezocht in deze aflevering op bezoek bij Erik en Jessica. In een klein Zwitsers bergdorpje dat op zo’n 900 meter hoogte ligt, woont dit sportieve stel in hun verbouwde droomhuis. Dertien jaar geleden vertrok Erik voor een korte vakantie naar de bergen van Zwitserland en hij is er nooit meer weggegaan. Hij ontmoette de Nederlandse Jessica en beiden hebben hun hart verloren aan de Zwitserse bergen.

Aflevering 4 - maandag 7 maart om 21.15 uur op NPO 1
Toen Anita achttien jaar oud was, kwam ze werken in de schoenmakerij van de familie Otten. Ze werd verliefd op Flip – de zoon van de baas – en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Na vele jaren hard werken, vinden ze het tijd worden om meer te gaan genieten. Dat willen ze doen in een appartement op Mallorca met uitzicht op zee. Sybrand gaat op zoek naar hun droomhuis en bezoekt met Flip en Anita diverse appartementen. In deze aflevering wordt ook een bezoek gebracht aan Liane Schutte: samen met haar gezin woont ze in een authentiek dorpje in het Tramontana-gebergte in een prachtige Finca, waar ooit een Spaanse Koning woonde.

Droomhuis Gezocht!
Vanaf 15 februari
Elke maandag om 21.15 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen
www.omroepmax.nl