Hilversum,
19
februari
2016
|
17:21
Europe/Amsterdam

Droomhuis Gezocht: aflevering 5 t/m 8

Iedere maandag

Elke maandag zendt MAX om 21.15 uur Droomhuis Gezocht uit op NPO 1. In dit programma helpt presentator Sybrand Niessen Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland.

Aflevering 5 - maandag 14 maart om 21.15 uur op NPO 1
Italië is voor Ineke altijd een tweede vaderland geweest. Het begon al op haar negende toen ze daar met haar ouders op vakantie was. Door persoonlijke omstandigheden is het er nooit van gekomen om ook daadwerkelijk daar te gaan wonen. Nu is Ineke echter toe aan een nieuwe stap in haar leven na een periode van rouw. Ze wil graag op een nieuwe plek, nieuwe herinneringen maken. Haar zus Annemie helpt haar bij haar zoektocht.Ineke zoekt haar droomhuis in het noordwesten van Italië, in de regio Piemonte. Deze streek staat bekend om het prachtige wijnlandschap. Door liefhebbers wordt de wijn uit deze regio beschouwd als een van de beste uit de hele wereld.

Verder gaat Droomhuis Gezocht in deze aflevering op bezoek bij dirigent Jan Willem de Vriend en zijn gezin in hun huis in Toscane. Jan Willem de Vriend is chef-dirigent en artistiek directeur van HET Symfonieorkest.

Aflevering 6 - maandag 21 maart om 21.15 uur op NPO 1
In 2006 brachten Ria en Henk voor het eerst een bezoek aan Suriname en sindsdien hebben ze het land vele malen bezocht. Henk en Ria willen graag een bijdrage leveren aan de maatschappij in Suriname, daarom zetten zij zich in voor meerdere goede doelen en steunen ze bijzondere projecten. Alle tijd en energie wordt opgeslokt door de goede doelen, daarom hebben ze gewoonweg de tijd niet om op zoek te gaan naar hun droomhuis. Sybrand biedt hen de helpende hand.

Verder gaat Droomhuis Gezocht in deze aflevering op bezoek bij de in Suriname geboren zangeres Denise Jannah. De tweevoudig Edison winnares neemt u, samen met haar tweede moeder, schrijfster Cynthia McLeod mee naar het bijzondere huis van haar goede vriendin Cindy Nuboer.

Aflevering 7 - maandag 28 maart om 21.15 uur op NPO 1
Anja en Bert dromen er al een aantal jaar van om samen een huis in Frankrijk te kopen. Op dit moment hebben zij een latrelatie maar ze zijn toe aan een nieuwe stap in hun leven. Anja en Bert zoeken hun droomhuis in de Drôme. Dit departement ligt in het zuidoosten van Frankrijk en strekt zich uit langs de gelijknamige zijrivier van de Rhône. Sybrand laat de omgeving zien en neemt Anja en Bert mee naar het Palais Idéal, een wonderbaarlijk paleis dat werd gebouwd door de lokale postbode!

Verder gaat Droomhuis Gezocht in deze aflevering op bezoek bij schrijfster Hendrickje Spoor. Ze is de dochter van de legendarische journalist en voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad André Spoor. In haar boek Vader en Dochters schetst zij een ontwapenend menselijk portret van haar vader.

Aflevering 8 - maandag 4 april om 21.15 uur op NPO 1
Christa en Rinus zijn 38 jaar getrouwd. Christa is vrijwilliger voor dementerende ouderen en Rinus is docent techniek. Ze verhuisden van Noord-Holland naar Flevoland en koesteren samen al heel lang een wens die zich buiten Nederland afspeelt; wonen in Portugal om daar een zonnig en rustig leven te gaan leiden. Christa en Rinus dromen van een huis dat ligt in een gebied tussen Porto en Lissabon en niet veel meer kost dan 200.000 euro.

Verder bezoekt Droomhuis Gezocht in deze aflevering het huis van de in 2012 overleden schrijver en dichter, Gerrit Komrij. In een klein dorp in het groene hart van Midden-Portugal streek in 1988 schrijver en dichter Gerrit Komrij neer samen met zijn partner Charles Hofman. Goede vriend Arie Pos leidt u rond in het witte landhuis, waar Charles na het overlijden van Gerrit, is blijven wonen.

Droomhuis Gezocht
Elke maandag om 21.15 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen
www.omroepmax.n
l#DroomhuisGezocht