Hilversum,
28
maart
2018
|
09:38
Europe/Amsterdam

Droomhuis Gezocht: 3 t/m 11 april

Vanaf dinsdag 3 tot en met woensdag 11 april zendt MAX elke werkdag rond 17.05 uur op NPO 1 verschillende afleveringen van Droomhuis Gezocht opnieuw uit.

Dinsdag 3 april om 17.05 uur op NPO 1 - Frankrijk
Sybrand Niessen helpt Nederlanders bij het vinden van hun droomhuis in het buitenland. In deze aflevering is hij met twee vriendinnen in de Franse regio Aquitaine. Hier proeven ze uit de Franse keuken en maken kennis met tv-kok Ria van Eijndhoven.

Woensdag 4 april om 17.05 uur op NPO 1 - Sint Maarten
In deze aflevering is Sybrand Niessen samen met Frits en Ria op het tropische eiland Sint Maarten op zoek naar hun droomhuis. Verder maken we kennis met de Nederlandse ondernemer Martin Kingma, die op Sint Maarten woont.

Donderdag 5 april om 17.05 uur op NPO 1 - Spanje
De grootste passie van de avontuurlijke Amsterdammers Hannah en Rutger is de tango. Hannah geeft Spaanse les en gaat regelmatig met een groepje cursisten naar Spanje. Het lijkt haar daarom ideaal om daar een huis te hebben. Rutger kan zich daar helemaal in vinden, hij is gek op de mediterraanse mentaliteit én op het eten. Na vijftien fietstochten door Spanje weten ze dat ze het liefst in het groenere noordwesten van het land willen wonen. Hun droomhuis moet een mooi uitzicht hebben en over een ruime woonkeuken beschikken, waar alle cursisten kunnen aanschuiven aan een grote tafel. Samen met Hannah, Rutger en Rutgers moeder Anne Marie gaat Sybrand op zoek. Onderweg lessen ze hun dorst door een bezoek aan een appelboer die op traditionele wijze, de in deze streek zo populaire, appelcider brouwt. Daarnaast maken ze een uitstapje naar het kleurrijke Spaanse stulpje van acteur Alfred van den Heuvel. Alfreds vrouw Debbie geeft een rondleiding.

Vrijdag 6 april om 17.05 uur op NPO 1 - Portugal 
Hans en Anneke uit 't Loo Oldebroek zijn op zoek naar een droomhuis in het noorden van Portugal. De precieze plek vinden ze niet zo belangrijk, als het uitzicht er maar weids is. Maar het moet er ook niet te warm zijn, want hun drie paarden, twee honden, twee katten en vijfentwintig kippen kunnen daar niet tegen en die moeten ook mee. Hans en Anneke zijn inmiddels 27 jaar een stel, maar trouwen vinden ze onzin. Toch gaat Hans, geïnspireerd door een traditionele Portugese traditie, voor Anneke op zijn knieën. Vindt hij naast zijn droomvrouw ook zijn droomhuis? Tot slot wordt er ook een bezoekje gebracht aan het familiehuis van de half-Nederlandse fadozangeres Daisy Correia.

Maandag 9 april om 17.05 uur op NPO 1 - Ierland
Ilja en Edward wonen nu nog in Assen, waar ze naast hun dagelijkse bezigheden een sportief leven leiden. Ze zijn dertien jaar samen en hebben een samengesteld gezin. Nu de kinderen de deur uit zijn, zijn Ilja en Edward in een andere levensfase gekomen en willen ze hun langgekoesterde droom gaan verwezenlijken: een huis met uitzicht op zee in Ierland. Verder gaat Droomhuis Gezocht op bezoek bij kunstenares Anita Groener. Op 24-jarige leeftijd vertrok zij naar Ierland en ontmoette daar haar Ierse liefde Brian. Inmiddels wonen ze alweer achttien jaar in hun droomhuis aan de rand van Dublin, maar ooit zag dat droomhuis er allesbehalve 'dromerig' uit.

Dinsdag 10 april om 17.05 uur op NPO 1 - Mallorca
Toen Anita achttien jaar oud was, kwam ze werken in de schoenmakerij van de familie Otten. Ze werd verliefd op Flip, de zoon van de baas, en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Na vele jaren hard werken vinden ze het tijd worden om meer te gaan genieten. Dat willen ze doen in een appartement met uitzicht op zee op Mallorca. Sybrand gaat op zoek naar hun droomhuis en bezoekt met Flip en Anita diverse appartementen. Er wordt ook een bezoek gebracht aan Liane Schutte. Samen met haar gezin woont ze in een authentiek dorpje in het Tramontana-gebergte in een prachtige finca, waar ooit een Spaanse koning woonde.

Woensdag 11 april om 17.05 uur op NPO 1 - Suriname
In 2006 brachten Ria en Henk voor het eerst een bezoek aan Suriname en sindsdien hebben ze het land vele malen bezocht. Henk en Ria willen graag een bijdrage leveren aan de maatschappij in Suriname. Daarom zetten zij zich in voor meerdere goede doelen en steunen ze bijzondere projecten. Alle tijd en energie wordt opgeslokt door de goede doelen, daarom hebben ze gewoonweg de tijd niet om op zoek te gaan naar hun droomhuis. Sybrand biedt hen de helpende hand.

Droomhuis Gezocht
3 t/m 11 april elke werkdag om 17.05 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/DroomhuisGezocht | #DroomhuisGezocht | @DroomhuisMAX