Hilversum,
22
oktober
2018
|
10:46
Europe/Amsterdam

Droomhuis Gezocht - informatie aflevering 2 (Fins Lapland) en 3 (Duitsland)

Op donderdag 8 en 15 november zendt MAX om 21.30 uur op NPO 1 nieuwe afleveringen van Droomhuis Gezocht uit. In het vernieuwde programma helpt presentator Sybrand Niessen Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. Vanaf dit seizoen is ook Carrie ten Napel te zien in Droomhuis Gezocht. Carrie neemt de kijker mee door de regio van het beoogde droomhuis. In aflevering twee en drie volgt MAX droomhuizenjagers in Fins Lapland en Duitsland.

Aflevering 2: Fins Lapland - donderdag 8 november om 21.30 uur op NPO 1
Gitta werd een paar jaar geleden verliefd op de bijzondere omgeving van Lapland. Verliefd op de natuur, de rust en de ruimte. Ze hoopt hier haar droomhuis te vinden en haar buurvrouw Linda helpt graag mee. Gitta vindt de eindeloze natuur prachtig en zoekt ook vrijheid, ze is vooral niet op zoek naar mensen om zich heen: ”Ik ben al 15 jaar alleen en dat vind ik geweldig. Als ik zo nog 15 jaar kan leven, met nog minder mensen dan ben ik helemaal gelukkig”.

Lapland heeft een bevolkingsdichtheid van minder dan twee inwoners per km². Grote delen zijn dus onbewoond. En dat laatste is exact de reden voor Gitta om hier haar droomhuis te vinden. Finland is het land van de 1000 meren, en dat is een "understatement", want Finland telt maar liefst 188.000 meren. Van Lapland in het Noorden, tot in de Finse hoofdstad Helsinki. Carrie brengt een bezoek aan deze bijzondere stad met de prachtige Domkerk en ontdekt dé Finse lekkernij.

Aflevering 3: Duitsland - donderdag 15 november om 21.30 uur op NPO 1Rob & Sabine dromen van een huis in de Duitse Eifel. Dit gebied kenmerkt zich door veel groen, glooiende heuvels en eindeloze wandelpaden. Als je vanuit Zuid-Limburg de grens oversteekt naar Duitsland, rij je direct de Eifel in. Je bent er in een paar uur. Voor Rob en Sabine dé ideale plek om in de weekenden naartoe te rijden zodat ze even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Carrie ten Napel gaat naar de ‘groene hel’, een van de beroemdste race-circuits ter wereld: De Nuhrburgring. Ze waagt zich in een van de snelste auto’s van het circuit. Daarnaast brengt ze een bezoek aan de hoofdstad van de Eifel: Monschau, waar het familiebedrijf van Ruth Breuer jarenlang de mosterd volgens het familierecept maakt. En ze verwondert zich in Nationaal Park Eifel. Middenin het natuurpark van zo’n 110 vierkante kilometer ligt Vogelsang.

Op donderdag 1 november 2018 start het nieuwe seizoen van Droomhuis Gezocht.
Informatie over het nieuwe seizoen en over aflevering 1 is hier te vinden.

MAX: Droomhuis Gezocht!
Presentatie: Sybrand Niessen & Carrie ten Napel
Vanaf 1 november bij MAX
Elke donderdag om 21.30 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/DroomhuisGezocht | #DroomhuisGezocht | @DroomhuisMAX

 

​De onderstaande foto's kunnen gebruikt worden ter promotie van aflevering 2 en 3 van Droomhuis gezocht onder vermelding van MAX